Eveniment

Sâmbătă, 25 noiembrie, se pun bazele înfiinţării Centrului şi Forumului de Tineret Vâlcea

Fundaţia Judeţeană pentru Tineret invită asociaţiile non-guvernamentale care activează în domeniul de/pentru tineret să îşi delege câte un reprezentant pentru data de 25 noiembrie 2023, orele 11.00, la Casa Tineretului, etaj 2, Sala Small Meeting în vederea fondării YOUTH FORUM VÂLCEA (FORUMUL DE TINERET VÂLCEA), structură cu rol consultativ în cadrul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea. De asemenea anunţăm organizarea Centrului de Tineret Vâlcea prin fondarea subdiviziunilor: Centrul Cultural pentru Tineret, Centru de Știinţe pentru Tineret şi Centrul Sportiv pentru Tineret, acestea urmând să îşi desfăşoare activităţile specifice în Casa Tineretului în colaborare cu asociaţiile de tineret interesate de colaborare, astfel:
Centrul Cultural pentru Tineret Vâlcea va fi organizat la demisol (zona unde a funcţionat fosta televiziune Etalon) care intră în renovare şi presupune organizarea următoarelor săli: Biblioteca (va fi relocată de la etaj 5 şi modernizată în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea), Sala de Teatru şi Arte Vizuale pentru Tineret dedicată pentru teatru, balet, coregrafie etc, Galeria de Artă pentru Tineret în aşa fel încât orice tânăr să îşi poată expune gratuit creaţiile, Atelier Creaţie Handmade. Referitor la Amfiteatru se doreşte reamenajarea acestuia în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Suntem în faza de organizare administrativă având ca scop amenajarea zonei dedicată evenimentelor artistice organizate vara în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”Antin Ivireanul”. Avem în vedere, de asemenea, organizarea unui spaţiu dedicat tinerilor care au trupe de muzică şi au nevoie de spaţiu gratuit pentru repetiţii.
Centrul de Știinţe pentru Tineret Vâlcea va începe prin organizarea la etaj 1 a trei săli dedicate următoarelor: Hub de Robotică şi grafică Digitală în colaborare cu tinerii din cadrul Project Apollo, ne dorim organizarea unui Hub de Astronomie şi a unui Hub ”Micul Cercetător” (se doreşte organizarea acestui hub prin colaborare cu Institutul de Cercetare şi Separări Izotopice Vâlcea)
Centrul Sportiv pentru Tineret Vâlcea se organizează pentru început la etaj 3 precum şi în zona celor două piscine. Piscina mică de copii îşi începe renovările absolut necesare. Se doreşte organizarea în colaborare cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea şi/sau Consiliul Judeţean Vâlcea sau prin proiect de antreprenoriat, a piscinei semiolimpice care trebuie acoperită în termen ulterior. Este o zonă de maxim interes pentru noi.
Cu această ocazie, noul Consiliu de Conducere îşi anunţă întreaga deschidere de colaborare şi dialog cu instituţiile publice administrative care au departamente dedicate activităţilor pentru tineret în judeţul Vâlcea şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în derularea de proiecte comune în beneficiul tinerilor vâlceni şi îi invităm pe această cale să îşi delege un reprezentant în data de 25 noiembrie. Necesitatea reorganizării rapide a Casei Tineretului şi a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret în colaborare directă cu Fundaţia Naţională pentru Tineret este o misiune pe care noul Consiliu de Conducere şi-a asumat-o acum o lună când şi-a început activitatea şi rugăm toţi factorii de decizie să ne sprijine în demersul nostru. Mulţumim pe această cale Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea pentru sprijinul necondiţionat acordat deja în rezolvarea unor situaţii administrative care necesitau rezolvare imediată.
• Preşedinte FJT Vâlcea, Prof. Cătălin PREDESCU

Articole Similare

Back to top button