Diverse

S-au decis echipele calificate în semifinalele Ligii Campionilor

* au pătruns în „careul de aşi”: Larvik HK şi Audi ETO Gyor – din Grupa I, Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK – din Grupa a II-a 

Deşi mai e de jucat o etapă din grupele principale s-au stabilit deja echipele calificate în semifinalele Ligii Campionilor. Astfel, indiferent de rezultatele care se vor consemna în ultima rundă, echipele Larvik HK şi Audi ETO Gyor – din Grupa I, respectiv Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK – din Grupa a II-a, au pătruns deja în „careul de aşi”.

Aşa cum se cunoaşte, Oltchim Rm. Vâlcea a fost prima echipă calificată în semifinale, performanţă obţinută după rezultatul de egalitate consemnat la Volgograd, în faţa campioanei Rusiei, Dinamo. Sâmbăta trecută, în ordine cronologică, au acces mai departe şi celelalte trei: Larvik HK, Viborg HK şi, în fine, Audi ETO Gyor, care a avut parte de un meci foarte greu în Slovenia, cu Krim Ljubljana. 

Larvik „alege” cu cine joacă în următoarea fază

Teoretic, a mai rămas de stabilit doar configuraţia semifinalelor, însă şi-n acest caz nu există prea multe enigme. Oltchim e deja sigură de primul loc chiar dacă va pierde în Danemarca, iar Larvik poate rămâne în frunte dacă va obţine încă o victorie acasă cu Krim Ljubljana, echipă care nu mai are practic pentru ce lupta şi pe care a învins-o de altfel chiar şi în Slovenia (34-30). În acest ultim caz însă, rămâne totuşi de văzut dacă norvegiencele îşi vor dori să joace cu Viborg în semifinale sau „se vor împiedica voit pe teren propriu”, pentru a întâlni Oltchim-ul în penultimul act al competiţiei. Dacă nu va termina pe primul loc în Grupa I, Larvik ar avea handicapul însă de a juca al doilea meci, cel decisiv, în deplasare, adică în faţa publicului vulcanic din Sala Traian. Cum e greu de crezut că norvegiencele ar prefera acest „chin”, e clar că vor trage tare pentru a le bate pe slovene în ultima etapă şi a rămâne pe primul loc! 

Duelurile par echilibrate în „careul de aşi”

În acest moment, conform configuraţiei din clasamentele celor două grupe principale, semifinalele Ligii Campionilor arată astfel: Audi ETO Gyor – Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK – Larvik HK, cu menţiunea că liderele celor două grupe vor avea avantajul de a juca al doilea meci (adică returul) pe teren propriu, un amănunt deloc de neglijat într-o dublă manşă eliminatorie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button