Liga III

S-a rupt vraja!

* după patru victorii consecutive, a venit şi vremea primului eşec pentru „chimişti”, care au pierdut la limită, cu 1-0, partida de la Târgovişte

Perioada senzaţională a FC Oltchim s-a încheiat în săptămâna patimilor. Seria meciurilor finalizate cu victorii, ajunsă la cota patru, a fost întreruptă vineri, 2 aprilie, o dată cu partida disputată de „chimişti” în deplasare, la Târgovişte. Echipa de pe locul 3 din clasamentul seriei a IV-a, FC Târgovişte, formaţie aflată în lupta pentru promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, a profitat de problemele de lot avute de vâlceni, impunându-se la limită, cu 1-0. Deşi gazdele n-au impresionat, deschizând scorul într-un moment fatidic pentru „chimişti”, minutul 13, dintr-un penalti acordat în urma unei greşeli făcute de Nania, vâlcenii n-au avut totuşi forţa de a reveni pe tabelă. Absenţele jucătorilor Moldoveanu, Stoica, Marinescu şi Smedescu, cauzate de suspendări, s-au resimţit în jocul Oltchimului poate mai mult decât s-ar fi aşteptat cineva. Jocul slăbuţ, în nota meciului, de altfel, a dus la prima înfrângere suferită de elevii lui Marian Deaconescu în acest retur, eşec care nu a contat, însă, prea mult în clasament, FC Oltchim păstrându-se şi după această etapă pe locul 5 în seria a IV-a.

Simona SIMA

FC Oltchim – Ghecon Lăpuşata, meci istoric pentru fotbalul vâlcean

Vineri, 9 aprilie, reprezintă ziua marelui derbi local din Liga a III-a, dintre cele două formaţii vâlcene angrenate în această competiţie, FC Oltchim şi Ghecon Lăpuşata. Un derbi de care depinde, în parte, soarta formaţiei patronată de Dan Mazilu. O victorie pe terenul Oltchimului ar spori şansele lui Roşoagă şi companiei de a se salva de la retrogradare. Practic, în acest moment viitorul Gheconului stă şi în mâinile „chimiştilor”.  Până acum, aceştia şi-au făcut treaba, sprijinind în acest retur, în mod indirect şi trupa lui Mazilu. Elevii lui Deaconescu s-au impus în faţa contracandidatelor din lupta pentru evitarea retrogradării ale Gheconului, Minerul Motru, FC Caracal şi Primavera Craiova numărându-se printre victime. De această dată, însă, un ajutor dat Gheconului ar echivala cu o înfrângere a Oltchimului şi nu se ştie cât de dispuşi sunt jucătorii „chimişti” să facă un astfel de sacrificiu. Adevărul va ieşi la iveală vineri, 9 aprilie, începând cu ora 17.00.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button