Liga IV

Rusescu de cinci stele, pe „sinteticul” din Zăvoi

Rusescu Radu• Radu, fratele lui Raul de la Unirea Urziceni a adus victoria pentru Cozia Călimăneşti

Multă determinare şi o imensă poftă de joc – asta au arătat jucătorii de la Cozia şi Damila sâmbăta trecută, pe terenul sintetic din Zăvoi. Ambele grupări au dovedit o prospeţime de joc pe întreaga durată a partidei, fără a da semne că nu ar fi pregătite să reziste fizic pe toată durata celor 90 de minute regulamentare. Chiar dacă nu au avut parte de prea multe ocazii de gol, puţinii spectatori veniţi la meci s-au declarat încântaţi de prestaţia de pe teren şi de încrâncenarea specifică unui adevărat derby. Singura reuşită a partidei a picat în minutul 83, atunci când Radu Rusescu, fratele mai mic al lui Raul, de la Unirea Urziceni, a marcat din careul de 6 metri.

Damila a încasat astfel primul gol în acest campionat, iar înfrângerea a îndepărtat-o la cinci puncte de liderul Oltul Ioneşti 2009.

„Am spus că ne vom reveni”

La finele partidei din Zăvoi, antrenorul Coziei Călimăneşti, Gabriel Mangalagiu, s-a declarat mulţumit de faptul că elevii săi au reuşit să învingă una dintre aspirantele la primul loc. „Am spus de la începutul campionatului că jucătorii mei au nevoie de timp pentru a arăta ca o echipă. De aceea nu trebuia să punem presiune pe ei. În duelul cu cei de la Damila, am arătat, în sfârşit, ca un grup unit. Şi mai avem mult de muncă pentru a ajunge în vârf de formă”, ne-a spus Mangalagiu.

„Am jucat crispaţi”

De partea cealaltă, Dan Niţu – finanţatorul echipei Damila Măciuca – a remarcat faptul că jucătorii săi nu s-au comportat mai degajat, fiind apăsaţi prea mult de miza partidei: „Am jucat crispaţi. Poate că trebuia să ne axăm mai mult pe cei tineri. Oricum, golul putea pica de orice parte a baricadei. S-a întâmplat ca echipa din Călimăneşti să înscrie şi să câştige acest duel aprig. Noi suntem obişnuiţi cu terenurile mari, să jucăm în adâncime, cu pase lungi. Pe «sinteticul» din Zăvoi nu am putut face asta, pentru că nu am avut suficient spaţiu la dispoziţie”, s-a exprimat Niţu.
Au jucat:
Cozia Călimăneşti: Neagoe – Mitrea, Tudorică, Gheorghe (Predescu), Pufu, Smedescu, Voicu (Paşoi), Văduva (Rusescu), Stanciu, Dobre, Ciobotaru
Damila Măciuca: Mutu – Grecu, Harapu, Munteanu (Grecea), Merişanu, Chiriţă, Pătularu (Ţoanţă), Chebar (Dina), Mogoşanu, Pârvulescu, Ionescu.

Juniorii Coziei Călimăneşti fac senzaţie în Liga a IV-a

După doar cinci etape de campionat, echipa de juniori de la Cozia Călimăneşti are un golaveraj de invidiat, fiind considerată revelaţia acestui sezon de Liga a IV-a. Trupa pregătită de Gheorghe Andreescu (aka „Paco”) nu a pierdut niciun duel până acum, având nu mai puţin de 50 de goluri marcate (o medie de zeci pe meci) şi doar patru primite. Paradoxal, 90 la sută dintre jucătorii echipei prezidate de Ion Tudorică sunt cei care în campionatul trecut se aflau pe ultimul loc. „Deocamdată, am întâlnit echipe mai modeste. De acum încolo va începe greul. Vom juca cu Minerul, cu CSM Drăgăşani. Băieţii mei au muncit mult pentru a ajunge la nivelul acesta. Facem trei antrenamente pe săptămână. Toţi jucătorii sunt din Călimăneşti, iar acest lucru nu face decât să ne bucure. Rezultatele au început să apară, pentru că şi fotbaliştii îşi văd de treabă şi se pregătesc mult. Depinde doar de ei dacă vor să se menţină pe prima poziţie, până la final”, ne-a spus antrenorul Gheorghe Andreescu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button