Politica

Romeo Rădulescu, un primar la drumul mare

RomeoPrimarul Romeo Rădulescu a încercat să dea un tun imobiliar de 5 milioane de euro. Visul i-a fost spulberat sau poate doar întârziat, de Gabriela Ene, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, consilier local PDL. Democrat-liberala a absentat de la şedinţa CL în care primarul dorea să aloce fonduri publice pentru amenajarea unui drum şi introducerea utilităţilor, în livada cu meri de la Bujoreni, pe un teren pe care actualul proprietar l-a donat municipalităţii. În speranţa că, după concretizarea acestei şmecherii, alte suprafeţe pe care le deţine în zonă, s-ar fi valorat de până la 10 ori. Terenul cu pricina, în suprafaţă de 13098 mp, a fost parcelat deja între liderii marcanţi ai PDL şi milionarii oraşului. Printre ei se regăseşte, din câte se aude, chiar şi primarul.

Ene a lipsit, din cauza unei greve a profesorilor

Cu, sau fără voie, Gabriela Ene a sabotat una din afacerile actualului primar al Râmnicului, prin absentarea de la şedinţa de CL. Oficial, democrata a lipsit din cauza unei greve spontane organizată de cadrele didactice din şapte unităţi şcolare de pe raza judeţului. Poate nu ştia că, săptămâna trecută, primarul Romeo Rădulescu a înaintat Consiliul Local al Râmnicului un raport prin care propunea acceptarea donaţiei unui teren în suprafaţă de 13098 mp, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, punctul Cetăţuia, cu destinaţia drum public, teren donat de Spiridonescu Ioana. În acelaşi raport, primarul cerea CL să-l împuternicească pentru semnarea actului de donaţie în formă autentică. Cu ce scop? V-am spus cum stau lucrurile: afacere între granguri.
După ce au aflat ce se pune în scenă la Primărie şi CL, Opoziţia şi presa i-au sărit în cap primarului. În apărare, acesta spune foarte tacticos că vrea să dezvolte oraşul, prin realizarea căilor de acces şi aducerea utilităţilor în zonă pe banii UE. Asta deşi, anul trecut, votase acelaşi proiect, cu amendamentul ca aceste lucrări să fie suportate de proprietarul terenului. Acum, Rădulescu merge ceva mai departe şi spune că HCL din anii anteriori nu prevăd obligativitatea realizării acestor lucrări de către proprietar. El mai afirmă că ,,acceptarea acestei donaţii ar fi o oportunitate pentru municipiu, degrevând bugetul local de o importantă sumă financiară care ar fi trebuit alocată în cazul unei exproprieri pentru cauză de utilitate publică”. Abureală chioară!

Eduard Vârlan l-a prins pe primar cu cioara vopsită

Consilierul liberal Eduard Vîrlan a atras atenţia că respectivul material a fost discutat în 2006, 2008, dar şi în 2009, iar consilierii au fost de acord cu donaţia, cu o condiţie: utilităţile să fie băgate pe cheltuiala actualului proprietar. Vîrlan susţine că amendamentul a fost scos de către Rădulescu, special, acum, în calitate de primar, lucru foarte grav.
În replică, liderul PD-L Râmnicu Vâlcea i-a acuzat pe consilierii Opoziţiei de lipsă de viziune:  „E vorba de viziune. Dorim ca Râmnicu Vâlcea să fie un oraş al pensionarilor, un oraş închis din punct de vedere investiţional, sau nu? Vreau să vă aduc aminte că noi, anul trecut şi anul acesta, am cumpărat terenuri pentru a realiza drumuri. Mai mult decât atât, noi avem obligativitatea să facem doar canalizarea care se face din ID-ul Acvarim-ului. În doi ani de zile o să finalizăm pe ID şi fondurile de coeziune toate investiţiile municipiului. Oraşul trebuie dezvoltat, nu-l putem ţine în graniţele actuale. Să nu mai fim puşi în situaţia de a cumpăra terenuri cum a fost cazul străzii Sacerdoţeanu şi Morilor, unde am fost obligaţi să cumpărăm teren pentru că nu am vrut să-l primim ca donaţie, mai ales că putem să facem aceste drumuri cu bani de la UE”.

Romeo Rădulescu, acuzat că ar face jocurile mafiei imobiliare din oraş

La rândul său, Ion Matei, consilier municipal PSD, l-a acuzat pe Rădulescu că face jocurile  mafiei imobiliare din oraş. „Mai aveam un pic şi plângeam. Este un discurs politic al unui politruc pur şi simplu. Este o încercare de a induce în eroare. Dacă vrem să dezvoltăm oraşul avem unde şi avem suficiente şantiere deschise. Materialul acesta a fost semnat de aceleaşi persoane, acum s-a schimbat brusc pentru că s-a schimbat primarul. Eu am crezut că, pe vremea primarului Gutău, trebuie să fiu atent, pentru că se pot întâmpla tot felul de lucruri incorecte, dar acum trebuie să fiu cu ochii în patru, de patru ori mai mult, pentru că acum a apărut un alt stil de lucru în CL. Nu înţeleg de ce s-ar impune ca utilitate publică să facem noi un drum într-o livadă dacă nu ar exista un interes direct. De fapt, se pune umărul ca acestui teren să-i crească valoarea de trei, patru ori, pentru ca, după aceea, să fie rezolvate lucrurile. Valoarea terenului ar creşte fantastic după aducerea utilităţilor, pentru că, la ora actuală, nimeni nu-şi cumpără teren să-şi facă casă într-o livadă, în câmp, fără utilităţi. Ar creşte cu cel puţin 100 euro/mp, ceea ce ar însemna că i-ar aduce investitorului… actualului proprietar, pentru că, mă rog, în spate, e un alt investitor… i-ar aduce 5 milioane de euro în plus. Din aceşti 5 milioane de euro să poftească şi să facă aceste utilităţi şi după aceea să le dea donaţie conform materialului şi al PUZ-ului, cu utilităţile făcute”, a precizat, extrem de sceptic în privinţa primarului, social-democratul Ion Matei.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button