Politica

Romeo Rădulescu, cercetat penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

De-a lungul timpului, familia Tudor a fost criticată foarte dur de presă. Cel mai mult, a fost pusă la colţ pentru modul în care a obţinut şi valorificat izvoarele de la Olăneşti. În viitor, va fi criticată cel mai probabil pentru că a cumpărat de la familiile Corşoreanu şi Peteu cele peste 60 de hectare de teren pe care se află aceleaşi izvoare.

Familia Tudor, pe punctul de a obţine cele 60 de hectare pe care se află izvoarele de la Olăneşti

Tribunalul Vâlcea a respins deja recursul declarat de Comisia Locală de aplicare a legilor fondului funciar Olăneşti şi le-a dat câştig de cauză celor care îi vor vinde aceste terenuri familiei Tudor. Ce să vă spunem, a fost greu, s-au dat multe telefoane, „alo!, Petre, ajută-mă, please”, s-a consumat multă hârtie igienică, dar a meritat. Justiţia e cu ei!
În fine, bănuim că acest caz va fi prezentat în detaliu în viitorul apropiat. Momentan, familia Tudor este criticată că a primit de la Primărie vreo 15 miliarde pentru că nu s-ar fi putut folosi de nişte terenuri din oraş. Adică, în limbaj mai academic, pentru că a fost împiedicată cumva să le folosească. După părerea noastră, pentru chestia asta ar trebui criticată conducerea primăriei, nicidecum familia Tudor. Vorba aceea, nu e prost cine ia, ci ăla care dă!

Cazuri similare, tratate diferit de autorităţi

Sau, mai bine spus, ăla care le dă doar unora. Să detaliem! Primăria, prin reprezentanţii săi, nu s-a opus deloc ca familia Tudor să primească aceşti bani, ba din contră, aşa cum dezvăluia Ion Matei, angajaţii instituţiei au pus umărul serios la acest business. Dar vă invităm să priviţi acest caz în paralel cu cel al familiei Cîţu, care, la fel, avea de primit nişte bani de la Primărie, pentru acelaşi lucru. Însă, de această dată, primarul şi gaşca sa portocalie s-au luptat ca nişte lei pentru banul public.

Primarul Râmnicului, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Care e treaba? Vasile şi Elena Cîţu, pe care s-ar putea să-i ştiţi din articolele noastre de acum 3-6 ani, au avut o proprietate pe actuala stradă Carol I. Părinţii lor au fost deposedaţi abuziv de casă şi terenuri imediat după venirea comuniştilor la Putere. După Revoluţie, ei au încercat să-şi recupereze averea moştenită, iar în 2005, după aproape 15 ani, Tribunalul Vâlcea şi Curtea de Apel Piteşti le-au dat câştig de cauză, obligând Primăria Râmnicului şi ANPR să-i despăgubească cu suma de 238.789 lei. Însă, banii i-au primit abia 3 ani mai târziu. Pentru acelaşi motiv ca şi familia Tudor, Vasile şi Elena Cîţu au deschis un nou proces. În octombrie 2010, au obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă, prin care cele două autorităţi menţionate erau obligate să le mai dea în jur de 20.000 lei. S-au dus la executorul judecătoresc Tudor Bunescu şi au început demersurile pentru a-şi recupera şi acest prejudiciu. Instanţa a admis executarea, iar pe 22 noiembrie Primăria şi ANPR au fost somate să le plătească banii respectivi. Numai că, potrivit afirmaţiilor Elenei Cîţu, primarul s-a împotrivit cu vehemenţă, chiar dacă Alexandru Ghibirdic a fost de acord că despăgubirea stabilită de judecători trebuie dată. Astfel, familia Cîţu s-a văzut obligată să formuleze plângere penală împotriva primarului, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti definitivă şi irevocabilă. Ba mai mult decât atât, pe parcurs au intervenit noi cheltuieli, fapt pentru care, acum, familia Cîţu trebuie să primească aproximativ 30.000 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button