Liga II

Robert Tufişi, apărat de Bucuroaia

* veteranul dintre buturile CSM-ului a fost găsit vinovat pentru ambele goluri primite de vâlceni

Revenit între buturile CSM-ului după ce Laurenţiu Brănescu a fost convocat la lotul naţional de juniori, portarul Robert Tufişi n-a prins deloc o zi bună în meciul cu ACU Arad, fiind vinovat la ambele goluri primite de vâlceni. La finele partidei, antrenorul Sorin Bucuroaia i-a luat apărarea veteranului de la CSM şi a admis că pe viitor va încerca să-i dea încredere şi tânărului Brănescu, care deşi nu are decât 16 ani a fost curtat deja de cluburi cu renume din ţară şi de peste hotare.
„Nu trebuie să-l judecăm aspru pe Robert Tufişi pentru cele două goluri încasate. El este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, e foarte muncitor. Îmi pare foarte rău pentru greşeala lui de la primul gol, dar ştiu cât de mult şi-a dorit să apere bine, aşa că nu-l condamn. Am încredere foarte mare în continuare în capacităţile lui. Aşa cum se cunoaşte, în această perioadă nu am putut să mizăm pe talentul tânărului Brănescu – care a fost convocat la lotul naţional de juniori, dar pe viitor sigur că şi acesta va avea şansa lui. Laurenţiu este un portar foarte bun, urmărit de foarte multe echipe, deşi nu are decât 16 ani”, a spus Bucuroaia.

CSM a achiziţionat un jucător celebru în Europa
* Marius Mitu a cunoscut consacrarea în Belgia, pe vremea când îmbrăca tricoul echipei Lierse, acolo unde a fost implicat şi într-un scandal cu meciuri trucate

Săptămâna trecută, oficialii echipei din Zăvoi au reuşit să-l legitimeze la CSM Rm. Vâlcea pe Marius Mitu, un fotbalist în vârstă de 34 de ani. Noua achiziţie s-a format la grupele de juniori ale clubului Steaua Bucureşti (în tricoul căreia a bifat patru apariţii în Divizia A, în perioada 1994-1996). Mitu a cunoscut însă consacrarea în Belgia, mai întâi la Molenbeek (2001-2002), echipă pentru care a jucat 22 de meciuri şi a marcat 2 goluri, iar ulterior la Lierse, unde a stat trei ani (2002-2005), înscriind 18 goluri în 90 de meciuri. Graţie prestaţiilor excelente de la Lierse, fotbalistul născut pe 10 septembrie 1976 a fost transferat de Anderlecht Bruxelles în 2005, dar n-a mai apucat să joace decât 2 meciuri şi să înscrie un gol pentru această grupare. Românul a părăsit Belgia pe uşa din dos, după ce a fost implicat într-un scandal cu meciuri trucate din perioada în care juca la Lierse.
Ulterior, în 2006-2008, Marius Mitu a ajuns în Ucraina, la Metallurg Donetsk, unde a bifat 39 de meciuri şi a marcat 3 goluri. După un scurt periplu prin Grecia (Skoda Xanthi şi Panthrakikos), Mitu s-a întors în ţară. În sezonul trecut, jucătorul legitimat recent de CSM a evoluat pentru UTA, iar în această vară s-a aflat în negocieri inclusiv cu ACSMU Poli Iaşi, acolo unde a fost dorit în mod special de antrenorul Ionuţ Popa, fostul tehnician al echipei dn Arad.

ACU Arad primeşte 500.000 de euro pe an de la Universitatea „Vasile Goldiş”

Din acest sezon, din punct de vedere financiar, ACU Arad se numără printre cele mai stabile echipe din Liga a II-a. Gruparea prezidată de Geta Onu, care nu a fost prezentă săptămâna trecută la Vâlcea, va primi anual frumoasa sumă de 500.000 de euro din partea Universităţii „Vasile Goldiş”, care a devenit astfel principalul sponsor. Până anul trecut, banii respectivi se duceau către UTA Arad, însă din pricina problemelor cu care „Bătrâna Doamnă” s-a confruntat în această vară, reprezentanţii instutiţiei au ales să finanţeze de-acum pe ACU.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button