Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Reabilitarea sistemului de termoficare urbană din cadrul CET Govora respectă condiţiile de mediu impuse de UE

Joi, 22 iulie, în Sala Mircea cel Bătrân a Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a desfăşurat dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice” .
Pentru această aplicaţie, judeţul Vâlcea beneficiază de o asistenţă tehnică pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care are ca obligaţie elaborarea documentaţiilor suport ale proiectului în vederea accesării fondurilor externe nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 3 – Reducerea poluării provenite de la sistemele de încălzire urbană.
Întâlnirea a beneficiat de participarea reprezentanţilor Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Craiova, ai Institutului de Studii şi Proiectări Energetice S.A. (ISPE) Bucureşti, asistenţa tehnică pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului şi Pădurilor, ai Consiliului Judeţean Vâlcea, Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, S.C. CET Govora S.A., Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea, Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, a două organizaţii non-guvernamentale – COGEN România şi Clubul de Turism Ecologic Montan Lotru.
În cadrul dezbaterii, s-a răspuns tuturor aspectelor ridicate de audienţă, care însă nu au contestat şi influenţat conţinutul şi calitatea raportului de mediu, drept pentru care Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Craiova a declarat ca fiind îndeplinite toate condiţiile legale pentru desfăşurarea dezbaterii publice, etapa următoare fiind eliberarea deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiect. Rezultatele proiectului, care coincid cu acţiunile de conformare la cerinţele de mediu din Tratatul de aderare România – Uniunea Europeană, sunt necesare, pentru că, în cazul neîndeplinirii acestora, CET Govora trebuie să-şi închidă capacităţile de lucru sau să opteze pentru menţinerea lor în funcţiune o durată limitată, de 20.000 de ore (circa trei ani), fără posibilitate de revenire asupra deciziei.
Dacă până la datele scadente, nu se realizează conformarea la cerinţele de mediu, aceasta ar conduce la oprirea definitivă a CET Govora cu consecinţe grave asupra vieţii economice şi sociale a municipiului Râmnicu Vâlcea şi a judeţului Vâlcea (întreruperea furnizării energiei termice către locuitorii municipiului şi a furnizării aburului industrial către agenţii economici de pe platforma industrială rezultând reducerea activităţii economice şi şomaj).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button