Politica

Războiul dintre liberalii de la Râmnicu Vâlcea s-a mutat în spaţiul virtual

În interiorul PNL Râmnicu Vâlcea, a izbucnit un scandal de proporţii după ce senatorul Emilian Frâncu, în plină şedinţă a BPM, l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Bogdan Pruteanu pentru că, la ziua sa de naştere, l-a invitat şi pe Romeo Popescu, unul dintre ziariştii pe care liderul liberal nu-i agreează.
Potrivit surselor noastre, parlamentarul l-ar fi tăvălit destul de rău pe Pruteanu, motiv pentru care prietenii acestuia au trecut imediat la represalii. A doua zi, în toată organizaţia se discuta despre un singur lucru: de ce ziariştii care nu-l iubesc pe Frâncu sunt răi, iar cei care-l slujesc pe bani, dar înjură tot partidul şi conducerea PNL Vâlcea sunt buni? Prietenii lui Pruteanu s-ar referit în special la Tiberiu Pîrnău, unul dintre oamenii din presă credincioşi lui Frâncu şi care, în plină campanie electorală, i-a făcut albie de porci pe aproape toţi liberalii, de la Cristian Buican, Dan Niţu, Bogdan Pistol şi Ilie Fârtat, până la Cristian Iliescu, Victor Stănculescu şi Victor Popescu.
În ultimele zile, se aude că scandalul s-ar fi extins şi la nivelul organizaţiei judeţene, după ce câteva persoane „bine intenţionate” l-ar fi determinat pe Emilian Frâncu să declanşeze un mic război împotriva lui Cristian Buican.
Totul a început în momentul negocierilor dintre liberali şi pedelişti pentru formarea unei noi majorităţi în CJ. Discuţiile au avut loc la sediul PD-L şi, cum „Vâlcea 1” a devenit principalul organ de propagandă al partidului de guvernământ, doi reporteri au fost informaţi despre ceea ce urma să se întâmple. Deputatul Cristian Buican le-a explicat celor doi oameni ai lui Frâncu că nu pot participa la negocieri şi i-a invitat afară. Aceştia nu s-au lăsat însă păgubaşi şi au continuat să încerce să pună PNL într-o lumină nefavorabilă, dând în final pe post, cu acceptul managementului televiziunii, un material belicos la adresa liberalilor şi a preşedintelui Buican, însoţit de imagini de la negocieri, luate pe furiş, în ciuda rugăminţilor liderului PNL de a nu filma nimic.
A doua zi, s-a trecut la o nouă modalitate de atac. Prin mijloace specifice, s-a răspândit zvonul că Buican ar fi făcut alianţa cu PD-L în Consiliul Judeţean fără a respecta voinţa primarilor PNL. Cineva uşor-tâmpit s-a gândit că un astfel de mesaj trebuie dus la conducerea centrală a PNL, lucru care s-a şi încercat, în ideea că, pe urmă, Buican va fi demis din funcţie, iar BPT-ul va fi dizolvat. Cine a gândit acest plan avea pregătită şi alternativa: Frâncu preşedinte interimar al PNL Vâlcea şi candidat la Consiliul Judeţean.
De ce să devină tocmai acum atractivă preşedinţia PNL Vâlcea? Foarte simplu: până acum, partidul a traversat perioada grea, de opoziţie, în care nu e de luat, ci doar de dat. În curând, însă, această perioadă se încheie şi urmează culesul roadelor, împărţirea funcţiilor, după apropiata revenire a PNL la guvernare, care presupune vânturarea multor verzişori prin conturi. Cât despre preşedinţia CJ, aşa cum probabil bănuiţi, asta ar fi o mare tâmpenie. Chiar dacă, în ultimul an, cameramanii de la VL 1 ar fi făcut noi înregistrări pe sub masă, în biroul preşedintelui CJV, pe Ion Cîlea tot nu-l poate bate nimeni. Cine nu s-a obişnuit cu ideea că liderul social-democrat are toate şansele să câştige un nou mandat, să-şi facă programare la psihiatru, ori să-şi regândească planul, să scoată eventual din pălărie un iepure magic, care îndeplineşte chiar şi cele mai deocheate dorinţe.
În ceea ce-i priveşte pe liberali, oricum, nu vă faceţi prea multe griji, pentru că de acum înainte se pare că luptele lor interne nu se vor mai lăsa cu vânătăi. Războiul dintre ei a trecut în spaţiul virtual, mai exact pe Facebook, unde Victor Popescu a lovit Friday, January 28, 2011 at 10:26am: „Constat ca pe zi ce trece, unii „fosti” isi pierd simtul cumpatat al ratiunii, raman fara tot ce aveau dumnezeieste in ei, se cramponeaza in trecut, neintelegand faptul ca societatea evolueaza, nu se opreste in loc atunci cand un „ex” are o deziluzie personala, si anume, aceea de a nu mai avea sustinerea majoritatii. „Ex-ii” isi pierd idealurile comune, pe care odinioara le-au avut, impreuna cu camarazii de arme si idei, in primul moment, cand au o infrangere personala. Idealurile comune ale echipei nu mai conteaza pentru ei. Conteaza doar gargara si faptul ca e bine sa fii one-man-show. Rostul unei echipe este acela de a crea o interdependenta intre membrii ei, de a construi, nu de a-ti asuma ceea ce altii fac bine si de a te delimita de ceea ce nu se ridica la nivelul asteptarilor. Reusitele veritabililor lideri, ascund in spate o armata de oameni, nu one man-showuri…”. Replica a venit Saturday at 11:36pm, de la Emilian Frâncu, care mai bine nu zicea nimic decât să arate că se simte cu musca pe căciulă. Spunem asta pentru că replica sa a fost urmată de zeci de comentarii, în mare parte critice la adresa sa.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button