Politica

Raport de adoptare pentru o iniţiativă a deputatului Eugen Neaţă care încheie şirul a peste 200.000 de dosare

Săptămâna aceasta, deputatul PSD Eugen Neaţă s-a bucurat de reuşita unui nou pas pentru o modificare legislativă care vine în sprijinul şoferilor fără permis. Mai exact, a conducătorilor auto care se trezesc conducând autovehicule fără drept din cauza întârzierii cu care ajung la ei deciziile judecătoreşti cu privire la suspendarea permisului. Parlamentarul vâlcean aşteaptă cu încredere adoptarea măsurii legislative prin care se va încheia inclusiv şirul zecilor de mii de dosare produse inutil şi clasate, care urmare a acestor anomalii legislative.
”Iniţiativa mea legislativă care dă dreptul şoferilor să conducă autovehicule pe drumurile publice o perioadă de timp suficientă pentru a ajunge la ei hotărârea judecătorească de suspendare a acestui drept a produs o intensă dezbatere în rândurile celor interesaţi. Şoferi, poliţişti, antreprenori din domeniul transporturilor de marfă şi de persoane. Parcă niciodată nu am primit atât de multe mesaje de solidarizare cu o modificare legislativă cum am primit pentru aceasta, iniţiată în urmă cu destul de mult timp. Marţi, iniţiativa mea a primit raport de adoptare în Comisia de transporturi şi Infrastructură cu un scor covârşitor: 20 la 3. Acum poate merge în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final şi, apoi, pentru promulgare, la Preşedinţia României”, a anunţat Eugen Neaţă.
”În primul meu interviu de parlamentar, în urmă cu opt ani, am spus că mi-am dorit să fiu deputat pentru a iniţia legi şi modificări legislative care să îmbunătăţească viaţa oamenilor. Nu ştiam atunci ceea ce ştiu astăzi despre politică şi despre procesul de acceptare a unei iniţiative legislative. Mi-am amintit acum de acest moment întrebându-mă de ce s-au opus cei trei deputaţi ai USR la o iniţiativa legislativă aşteptată de milioane de şoferi români, de mii de poliţişti şi de sute de manageri de companii de transport din România! Astăzi mă gândesc cu multă recunoştinţă la cei care au contribuit la bunul mers al iniţiativei mele legislative pe acest traseu al adoptării, care s-a încheiat acum. La cei care mi s-au alăturat primii, în calitate de coiniţiatori: Adrian Solomon, Nicu Niţă, Eduard Popică şi Nicolae Georgescu, cu toţii deputaţi. La Fredi Simonis, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi la Daniel Suciu, vicepreşedinte. La Ciprian Şerban, lider al grupului PSD, la Ovidiu Popa, vicelider şi la Benedek Zacharie, vicelider UDMR. La Mircea Florian, vicepreşedinte al Comisiei transporturilor, la deputat Ilie Toma, la Adrian Cozma, deputat PNL, la Amet Varol, deputat UDTTMR, la membrii comisiilor raportoare şi ai celor de aviz. La Ministerul Public, care a formulat o susţinere determinantă pentru iniţiativa mea legislativă. La Augustin Hagiu, preşedinte al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, care a cerut în repetate rânduri urgentarea procedurii de adoptare a iniţiativei mele legislative. La sutele de oameni care mi-au scris în această perioadă arătându-şi încrederea în justeţea modificării legislative care încheie şirul celor peste 200 de mii de dosare inutile produse în ultimii patru ani şi clasate în marea lor majoritate după eforturi costisitoare, de cercetare şi de judecată fără niciun sens. Le mulţumesc tuturor, cu încrederea că nimic bun pentru atât de mulţi români nu putea fi înfăptuit decât cu ajutorul unei echipe numeroase, de oameni buni şi drepţi, pe care am reuşit s-o adun în jurul iniţiativei mele legislative. Mulţumesc!”, a mai transmis deputatul PSD.

Articole Similare

Back to top button