Administratie

Râmnicul, oraşul „europeanului” Romeo Rădulescu

Primăria Râmnicului pare foarte preocupată în ultima perioadă de nişte investiţii dubioase în infrastructura unei zone în care nu se află nicio casă. În schimb, edilul Romeo Rădulescu şi consilierii majoritari PDL au uitat de nişte zone aparţinând de drept oraşului, lăsându-i pe cetăţenii de acolo, plătitori de taxe şi impozite, să trăiască în nişte condiţii inumane.
Locuitorii de pe strada Ciocăneşti din zona Râureni sunt revoltaţi de faptul că în faţa caselor lor a luat naştere o adevărată mlaştină. „Plătesc taxe degeaba! M-am dus împreună cu mai mulţi vecini la taxe şi impozite şi am întrebat când se va asfalta. Spre surprinderea noastră ni s-a spus că strada figurează ca asfaltată de pe vremea când deputatul PDL, Sorin Zamfirescu era primar. Au mai zis că nu au ce să ne mai facă în aceste condiţii, că nu pot asfalta o stradă deja asfaltată”, ne-a informat Maria G. Tot aici se află amplasate, cu titlul de puţ de drenaj, trei tuburi de beton dintre care unul s-a spart la „montaj”, fiind lăsat lângă celelalte. Strada nu are nici drenaje şi nici rigole.
Pe „uliţa” Izlazului din Goranu, unde locuiesc peste o sută de familii, copiii pleacă dimineaţa la şcoală cu pantofiorii în mâini şi încălţaţi cu cizme de cauciuc, altfel nu pot merge prin nămolul depus de torenţii veniţi de pe dealul Goranu. Când ajung la strada principală, îşi dau jos cizmele, se încalţă cu pantofii şi pornesc spre unitatea de învăţământ de care aparţin.
Nicolae Lupu este o stradă aparţinând municipiului, dar fără iluminat public. Oamenii de aici, buni gospodari şi cu simţ civic, şi-au plătit singuri, din fonduri proprii, stâlpii pe care Primăria mai avea doar să pună becuri. Niciunul dintre primarii ultimilor şase ani, ne referim la celebrul Mircia Gutău şi trimisul său la Primărie, Romeo Rădulescu, nu a reuşit performanţa de a înşuruba becurile. Probabil, Gutău trebuia să ţină de bec şi Rădulescu să învârtească de scaun, dar erau mult mai ocupaţi cu cheltuirea zecilor de milioane de euro pe borduri, plăci de granit, băncuţe şi izolaţii termice.
Îi informăm pe cei aflaţi la conducerea administrativă a Râmnicului că la Râureni mai există încă o stradă cu numele Drumul Oltului. Aici există o reţea de apă nefuncţională, iar puţurile din curţile oamenilor nu pot fi folosite din cauza faptului că se află sub nivelul gropii de gunoi şi al Oltului. Apa nu este potabilă din cauza infiltraţiilor, ea fiind adusă de localnici din altă parte. „Este o bătaie de joc! Aruncă milioane de euro din banii noştri pe granitul lui Videanu, pe sensuri giratorii şi pe investiţii în zone unde au ei interese imobiliare şi unde nu locuieşte nimeni. Dacă îi mai prind pe aici în campania electorală, le torn o găleată de nămol în cap şi îi pun să bea apă din puţurile acestea. Să le fie ruşine pentru că nu se gândesc decât la afacerile lor. Aşa arată şi strada unde locuieşte Rădulescu, aşa are el la poartă?”, întreabă supărat Ştefan Ionescu, locuitor al unei suburbii a Râmnicului.

Bogdan Alex Popescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button