Politica

Râmnicul mai are primar doar cu numele

Francu• sugerează liderul municipal al PNL

Senatorul Emilian Frâncu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea, nu crede că primarul Romeo Rădulescu merită „cele mai multe înjurături pe metrul pătrat”, dar îi atrage atenţia acestuia că ar trebui să gestioneze cu mai multă responsabilitate oraşul.
„Îl rog să se gândească la elaborarea mai rapidă a noului PUG. Îl rog să facă ceva să descongestioneze traficul între Colegiul Naţional Alexandru Lahovari şi Liceul Economic. Pentru că nu se mai poate şi e bine şi pentru el. Nu cred că merită atâtea înjurături pe metrul pătrat câte primeşte în această perioadă şi atunci e bine să scape de acea zonă de energie negativă, care îl înconjoară tot timpul, din cauza blestemelor”, a recomandat parlamentarul. „Nu cred că a fost o soluţie bună să se apuce de foarte multe străzi, lucrări, deodată, fără să fie în stare să le încheie într-o perioadă de timp rezonabilă. În centru, femeile cad cu cărucioarele, cu copii, din cauză că s-au lăsat gropi şi denivelări peste tot. Trecerile de pietoni, la fel, au devenit adevărate pericole publice şi nu mai vorbesc de sutele de guri de canal, lăsate neacoperite sau ridicate la 15-20 de centimetri de la nivelul betonului, că asfalt nu mai putem spune că avem pe trotuarele din oraş. Îi mai sugerez primarului, aşa, cu multă prietenie, să pună un indicator de interzicere a staţionării în faţa salonului Carmen Sofianu, pentru că, totuşi, mai sunt şi oameni care doresc să treacă spre Bibliotecă, spre Casa Simian. Deşi nu sunt vânător, nu sunt pescar, l-aş mai ruga pe primar să amenajeze cumva lacurile de pe raza Râmnicului, pentru că ar fi bine pentru pescuitul sportiv. În plus, sunt astfel de zone care ar putea să devină adevărate atracţii turistice. Şi nu mă refer doar la lacuri, ci inclusiv la faleza Olăneştiului, care din păcate a devenit un fel de groapă de gunoi, în loc să fie o oază de verdeaţă, cu locuri de loazir, de agrement. Dar, pentru toate acestea, prima condiţie ar fi ca primarul să iasă din birou, să meargă prin oraş, aşa cum făcea Mircia Gutău”, a mai semnalat senatorul Emilian Frâncu.
Acesta a făcut câteva referiri şi la mizeria lăsată în urmă de firma care primeşte cadou, în fiecare vară, scuarul din parcul Mircea cel Bătrân, înlocuit timp de câteva luni cu o terasă insalubră, fără toalete şi care nu respectă nicio regulă. Liderul PNL a avut numeroase discuţii cu mămicile care îşi plimbă copiii în această zonă, transmiţând presei nemulţumirile acestora. Parlamentarul a explicat că societatea cu pricina, care îi aparţine unui finanţator al PD-L, a lăsat la voia întâmplării zeci de blăni cu cuie, materiale de construcţii şi cabluri neizolate cu energie electrică ce au pus în primejdie viaţa celor mici, dar şi a părinţilor acestora. Poliţiştii comunitari n-au luat niciun fel de măsură, deşi pericolul putea fi sesizat şi din avion.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button