Politica

Rădulescu susţine că n-a intervenit pentru nimeni la licitaţia pentru CN Lahovari

Democrat liberalul Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului, a organizat o conferinţă de presă pentru a mediatiza proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional Alexandru Lahovari, obiectiv prins în schema de finanţare POR Axa 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Ziariştii incomozi, invitaţi la un drive test cu Jaguarul primarului

Proiectul are o valoare de 17.005.614,41 lei, din care 12.163.606,63 lei – contribuţia FEDR, 1.860.316,31 lei – contribuţia publică naţională, iar 286.202,51 lei – contribuţia solicitantului. Romeo Rădulescu a oferit cu această ocazie şi câteva răspunsuri, culmea!, chiar unora dintre publicaţiile care l-au susţinut în campania electorală din luna aprilie. Edilul PD-L a explicat că este acuzat pe nedrept că ar trage sfori pentru ca anumiţi constructori să câştige aceste lucrări: „Cei care aduc astfel de acuze habar ce-i aia administraţia”. O eventuală imixtiune în desfăşurarea corectă a licitaţiei ar fi şi imposibilă, a adăugat Rădulescu, mai ales că la linia de start s-au înscris nu mai puţin de 12 competitori. Pe surse, am aflat că favorite sunt firmele IMSAT, Protetchim şi Ralunik, fiecare dintre aceste societăţi fiind asociate cu alţi constructori autohtoni.
Un alt punct de atracţie al conferinţei primarului Rădulescu l-a reprezentat răspunsul la întrebarea pusă de unul dintre jurnaliştii prezenţi: „Sunteţi mulţumit de Jaguar, autoturismul pe care vi l-aţi cumpărat de curând?”. Strângând din dinţi, edilul PD-L a spus: „Vă povestesc după conferinţă”. După eveniment, însă, pe holul primăriei, Romeo Rădulescu i-a propus ziaristului să-i dea luxoasa sa maşină pentru un scurt drive test, sperând probabil că, după aceea, acesta va renunţa să mai pună astfel de întrebări. Mai în glumă, mai în serios, credem că această „convenţie” ar putea să dea roade.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button