Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Proiectele lui Gutău, lăsate de izbelişte unul după altul

Primarul Romeo Rădulescu, „urmaşul” fostului primar Mircia Gutău, a făcut ,,varză” oraşul în doar două luni de mandat. Calea lui Traian, în zona centrală, arată ca după bombardamente, iar mai nou a ras din proiectul de modernizare al zonei şi parcul suspendat, ce urma a fi realizat prin construirea unui pod perpendicular peste râul Olăneşti, ca prelungire a străzii Carol I. Actualul primar are un singur scop: păparea rapidă a banului public, fie el şi din fondul de rezervă, prin lucrări executate pe jumătate. Astfel, după scoaterea bordurilor şi pavelelor de pe Calea lui Traian, Rădulescu a ajuns la concluzia că nu-i ajung banii pentru toată lucrarea şi a decis să pună doar bordurile de granit nu şi pavelele. Pentru a justifica cele 10 miliarde de lei oferite cu graţie unei firme pedelistă, primarul a scos toate pavele, a turnat ciment… şi cam atât. Pavelele vor fi puse cândva, în viitorul îndepărtat, pentru că nu mai are bani.

Adio pod peste Olăneşti!

În doar două luni de la înscăunarea pedelistului Romeo Rădulescu în fotoliul de primar, oraşul reşedinţă de judeţ s-a transformat dintr-un oraş european într-unul mizer, plin de gropi, maidanezi şi lucrări nefinalizate, chiar dacă Executivul Primăriei are pârghiile necesare pentru realizarea lor.
Proiectele fostului primar Mircia Gutău au fost ciuntite sau anulate de către actualul edil al oraşului, care şi-a propus să vegheze la prosperitatea liderilor de la centru şi nu la dezvoltarea oraşului. Primarul schimbă proiectele peste noapte, în funcţie de interesele personale sau ale clicii pedeliste, fără respectarea procedurilor impuse de legislaţia în vigoare sau de contractele existente.
Luna trecută, Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea a avizat, în baza unei notificări a Primăriei,  modificarea proiectului „Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor” în sensul… excluderii parcului care urma să lege podul Vinerii Mari de podul prevăzut a fi construit în viitorul apropiat.
Ca urmare a notificării adresate de Primăria municipiului Râmnicu Valcea, înregistrată la APM Vâlcea cu nr. 5156/04.06.2010, asupra modificărilor care au intervenit în datele proiectului «Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor», respectiv excluderea parcului proiectat care lega podul existent de podul proiectat şi pentru care a fost emis acordul de mediu nr. 1/03.02.2010, în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, art. 22, Ordinului MMP nr.135/2010 privind aprobarea metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, APM Vâlcea şi-a dat avizul doar în baza unor consultări desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 08.07.2010 şi nu în baza unui nou studiu de impact, pe motiv că excluderea parcului nu va afecta cu nimic mediul.

Conducerea APM Vâlcea face sluj în faţa primarului

,,Acordul de mediu emis pentru proiectul «Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor», propus a fi amplasat în municipiul Râmnicu Vâlcea se revizuieşte, fără reluarea evaluării impactului asupra mediului. Motivele care au stat la baza luării deciziei de revizuire a acordului de mediu nr. 1/03.02.2010: analiza notificării Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea nr. 17011/03.06.2010 şi a referatului verificatorului tehnic atestat pentru cerinţa «igienă, sănătate şi mediu», cu respectarea prevederilor Legii 50/1991; urmare a consultărilor reprezentanţilor autorităţilor cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului în şedinţa CAT din 08.07.2010, s-a stabilit că nu au intervenit elemente noi cu impact asupra mediului, necunoscute la data emiterii acordului de mediu”, se arată într-un document oficial al instituţiei.
Altfel spus, primarul Romeo Rădulescu şi actuala conducere pedelistă a APM Vâlcea au decis că Râmnicul are suficient spaţiu verde şi au ras din proiectul lui Mircia Gutău cei 500 mp de parc. Deşi urmaşul lui Gutău promite că proiectul nu va suferi alte modificări, realitatea ne-a demonstrat că logica şi acţiunile actualului primar sunt la fel de labile ca şi cele ale premierului Boc sau preşedintelui Traian Băsescu. Nimic nu e sigur, ei schimbă legile ca pe şosete, poate chiar mai des. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button