Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Profesorii ar putea intra în grevă generală pe 31 mai

Cadrele didactice iau în calcul posibilitatea intrării în grevă generală pe 31 mai, a anunţat profesorul Adina Dobrete, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanta PSD a precizat că o astfel de decizie ar putea fi luată la următoarea întâlnire cu toţi liderii federaţiilor din învăţământ.

Adina Dobrete a afirmat că protestele vor fi atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în universitar. „Noi vrem ca viitoarea ordonanţă care ne amputează salariile să nu se întâmple”, a mai spus lidera OFSD Râmnicu Vâlcea, care a apreciat că profesorii, dar nici pensionarii sau copii nu pot fi făcuţi responsabili pentru „cheltuielile făcute de PD-L în favoarea clientelei politice”. Ea a mai declarat că, dacă se reduc salariile cu 25 la sută, un debutant din învăţământ va lua 850 de lei brut, ceea ce înseamnă că va primi efectiv 600 de lei, foarte puţin pentru a putea trăi. „În învăţământ, s-au făcut deja reduceri de posturi. Reducerea cu 25 la sută a salariilor ar însemna o scădere a calităţii în educaţie, deoarece la noi salariile sunt făcute pe finanţarea per elev”, a mai spus Adina Dobrete.
Pe 19 mai, aproximativ 40.000 de sindicalişti vor participa la un miting de amploare în Piaţa Victoriei. Sindicatele iau în calcul declanşarea grevei generale în fiecare sector bugetar la sfârşitul lunii mai. Sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai dacă vor recurge la o grevă generală sau la o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia, respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent, în fiecare zi.
Vă reamintim că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button