Administratie

Primarul Sorin Romcescu a avut oaspeţi de seamă la Festivalul „Eco-Etno-Folk-Film”

Săptămâna trecută, în comuna Slătioara s-a desfăşurat cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional „Eco-Etno-Folk-Film”, dedicat exclusiv aspectelor din viaţa rurală. Evenimentul a beneficiat de atenţia deosebită a primarului Sorin Romcescu şi a viceprimarului Cornel Ştefan şi s-a bucurat de participarea unor oaspeţi de seamă ai cinematografiei din ţara noastră. De asemenea, printre invitaţi s-au numărat şi câţiva cineaşti de peste hotare. Manifestarea culturală a fost organizată cu sprijinul direct al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani” – prezidată de reputatul scriitor Dinu Săraru, născut chiar la Slătioara.
Juriul a fost compus din opt reprezentanţi ai celei de-a şaptea arte, în frunte cu regizorii Andrei Blaier (preşedintele de onoare al festivalului) şi Geo Saizescu. La finele evenimentului, au fost acordate numeroase distincţii. Marele premiu „Potecaşul de bronz” a revenit peliculei „Bestiar”, regizată de vâlceanca Diana Deleanu (TV Etalon), în timp ce premiul special al juriului a fost câştigat de iranianul Mostafa Khosravi, cu filmul „Hajj Kaffash”. Pe lângă acestea, au mai fost recompensate următoarele pelicule: „Harraga” (din Spania – distins pentru cea mai bună regie), „Fiord” (din Norvegia – cea mai bună imagine), „Hurezi, grădina sufletului brâncovenesc” (din România – cel mai bun scenariu), „Cea mai frumoasă căsuţă” (din Belarus – cel mai bun film eco), „Fii fericit!” (din Azerbaidjan – cel mai bun film etno) şi „Născut, nu făcut” (din România –cel mai bun film folk).
„Din fericire pentru noi, de la an de an, tot mai mulţi cineaşti sunt interesaţi să-şi prezinte producţiile cinematografice cu specific rural în cadrul Festivalului pe care îl organizăm la Slătioara. Din acest motiv, localitatea a devenit cunoscută în ţară şi peste hotare, aşa că de fiecare dată suntem foarte încântaţi să organizăm un eveniment cultural de o asemenea amploare”, ne-a spus primarul Sorin Romcescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button