Administratie

Primarul Obogeanu şi World Vision au inaugurat Palatul Copiilor

• aproape 200 de elevi din Stoileşti au primit cu entuziasm investiţia realizată 

Săptămâna trecută, mai precis joi, 19 noiembrie, primăria comunei Stoileşti, în colaborare cu organizaţia non-guvernamentală World Vision, a inaugurat una dintre cele mai importante investiţii la nivel local. Este vorba de Palatul Copiilor, amenajat într-o clădire veche de o sută de ani (construită în 1910), care a servit în trecut şi ca sediu al primăriei din Stoileşti. Încă de la investirea în funcţie, în vara anului 2008, primarul liberal Marian Obogeanu a acordat o atenţie deosebită instituţiilor de învăţământ, pe care le-a reabilitat în întregime şi le-a adus la standardele existente în oraş, deşi fondurile pe care le-a avut la dispoziţie au fost destul de mici. „Investiţia a fost realizată cu ajutorul celor de la World Vision, care au asigurat 30 la sută din totalul investiţiei, restul banilor provenind din bugetul local. Elevii vor putea beneficia astfel de un loc unde vor putea practica arte şi meserii, precum pictura, sculptura sau muzica, în interiorul clădirii existând ateliere special amenajate. De asemenea, tot pentru elevi, am depus eforturile necesare pentru a monta grupuri sanitare igienice la şcoala generală din Stoileşti, acolo unde învaţă aproximativ 200 de elevi, care până acum erau obligaţi să apeleze la toaletele amplasate în pădurea din apropiere”, ne-a spus primarul Marian Obogeanu.

Pentru a nu da evenimentului o conotaţie politică, având în vedere că festivitatea de inaugurare a avut loc chiar în apropierea alegerilor prezidenţiale, Obogeanu a evitat să invite personalităţi din viaţa publică a judeţului Vâlcea. Nu au lipsit copiii, cei cărora le este destinat acest palat, profesorii, precum şi reprezentanţii organizaţiei World Vision. La festivitate, Obogeanu a dat cuvântul unor oameni importanţi ai comunităţii locale, aceştia apreciind investiţiile fără precedent realizate la nivelul comunei Stoileşti de actuala administraţie.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi directorul şcolii generale din Stoileşti, Florin Ionescu, care a spus cu această ocazie: „Trebuie să apreciem faptul că atât World Vision, cât şi autorităţile locale, s-au implicat în nenumărate rânduri pentru a asigura elevilor cele mai bune condiţii de educaţie. Prin acest palat, copiii vor avea posibilitatea de a-şi pune în practică imaginaţia şi de a-şi exersa aptitudinile”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button