Administratie

Primarul Gutău demontează zvonurile privind demolarea Grădiniţei Ostroveni 3

Primarul Mircia Gutău face lumină pe subiectul privind Grădinița Ostroveni nr. 3, după ce, în spaţiul public, câţiva răuvoitori au lansat tot felul de bazaconii. Edilul a reiterat cât se poate de clar că, în locul actualei unităţi de învăţământ, se vor construi o grădiniţă nouă şi o creşă, aşa cum şi oamenii care trăiesc în acea zonă a oraşului îşi doresc.

În conferința de presă de luni, 26 februarie, primarul Mircia Gutău a destructurat toată zvonistica din jurul „demolării” Grădiniței Ostroveni 3. Ca urmare a modificărilor legislative din domeniul construcţiilor, clădirea nu mai poate fi avizată din punct de vedere al siguranței la incendii. Din această cauză, nu mai puteau fi autorizate lucrări de modernizare şi singura soluţie era realizarea unei noi grădiniţe, modernă şi care să îndeplinească toate normele actuale.

După ce s-a consultat cu specialiştii, primarul Mircia Gutău a decis ca noua creşă să fie amenajată într-un corp de clădire distinct, cu intrare separată. Aceasta va cuprinde 7-9 grupe de copii, exact cum au solicitat şi doresc părinţii din zona respectivă. Deocamdată, în bugetul aprobat de Consiliul Local, s-a deschis capitolul bugetar necesar demarării proiectării, urmând ca, foarte curând, să fie identificate sursele de finanțare nerambursabile pentru realizarea investiției propriu-zise.

În opinia primarului Mircia Gutău, cel care a panicat lumea cu ideea că dispare grădiniţa este un om care n-are de lucru. „A început prea devreme campania electorală … şi cu prostii. A spus că se demolează unitatea şi că, în locul ei, face fiul meu bloc. Sunt ani de zile de când se lansează astfel de porcării. În loc să se specializeze în poante de prost gust şi minciuni, mai bine ar pune mâna pe muncă, să facă ceva pentru salariul pe care îl primeşte din taxele şi impozitele plătite de râmniceni. Nu stau să demontez de fiecare dată fiecare tâmpenie spusă de acest om, pentru că oricum lumea nu-l crede şi nu ai cum să crezi asemenea stupizenii, aruncate doar aşa, din dorinţa de a denigra şi dintr-o frustrare foarte adâncă. Acum, cum stau în realitate lucrurile cu grădiniţa nr. 3: dacă nu luam decizia să o demolăm, în ideea de a construi alta în locul ei, ne-ar fi costat de 3 ori mai mult decât să o facem de la zero, pentru că, aşa cum am mai spus, s-au schimbat foarte multe reguli în construcţii. Decât să încerci să le îndeplineşti cu clădirea veche, mai bine faci una nouă. Mai mult, înainte de a lua decizii, m-am consultat cu părinţii copiilor, cu doamna director de acolo şi nu numai. Vom face o clădire ultra-modernă, aşa cum se cuvine. Pe o parte, vor avea acces cei de la grădiniţă, cu 5 grupe, iar pe cealaltă va fi creşa. Ce este rău în asta? Am auzit şi discuţiile cum că mai bine să fie împreună. Eu vă dau un argument pentru care nu este bine. Conform legislaţiei, pe care n-am făcut eu, au barem diferit pentru masă. Copiii simt diferenţele – că celălalt are un măr în plus … sau mai ştiu eu ce. Asta a fost gândirea şi ceea ce vreau să fac acolo”, a detaliat primarul Mircia Gutău.

Articole Similare

Back to top button