Primarul de la Roeşti nu vrea să rişte, după tragedia de la Colectiv. Mai bine întârzie cu căminul cultural, decât să aibă probleme

Roesti Draghici lucrariVineri, pe primarul Gheorghe Drăghici, de la Roeşti, l-am găsit tot pe şantier. Social-democratul supraveghea lucrările la noul cămin cultural, investiţie începută anul trecut. În locul şcolii vechi, alesul PSD a amenajat o parcare betonată, care va putea fi folosită şi în alte scopuri, atunci când vor fi nunţi. În apropiere, a construit şi o magazie, ce va deservi atât căminul cultural, cât şi noua şcoală, ridicată în aceeaşi curte. „Căminul cultural va putea găzdui şi nunţi de 300 de persoane. Eu am făcut proiectul înainte să se întâmple tragedia de la Colectiv. În hârtiile mele, scrie că nu-mi trebuie aviz tehnic, dar ca să nu am probleme am zis să obţin şi scenarii de incendii.

În Vâlcea, avem doi specialişti autorizaţi pe aşa ceva şi, de când cu dezastrul din clubul de la Bucureşti, toată lumea este grămadă pe ei, deci e greu să îi prinzi. Vă daţi seama, nicio instituţie din judeţ nu are aşa ceva. Proiectul meu este foarte bun, zic eu. Scrie în el clar că sunt folosite materiale bune, de calitate, dar vreau să am toate actele beton. Pe această chestiune, trebuie să mă pun la punct şi cu şcolile. Şi pentru ele sunt necesare scenarii de incendii”, a anunţat reprezentantul PSD. Primarul Gheorghe Drăghici a menţionat că va face tot ceea ce îi stă în putere ca, anul acesta, să facă instalaţiile sanitare şi acoperişul la casa de cultură, urmând să o finalizeze în 2017. În acest sens, social-democratul a prevăzut un miliard de lei vechi în bugetul local pe 2016. Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 7 miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă că, pentru a o termina, mai are nevoie de încă 2,5 mld..

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button