Editorial Politic

Primarul de la Lădeşti a cerut la Guvern fonduri pentru Mădulari. Ce riscă „Ţonţoc”…

La alegerile locale din toamna anului 2020, s-a întâmplat să ajungă primari şi destul de multe „calamităţi”, cu studii… la barieră. Printre ele şi Nicuşor Iordache, de la Lădeşti, pe care „procesorul”, din păcate pentru comunitatea sa, nu pare să-l ajute să facă mai nimic. Ba, adesea, mai şi încurcă „borcanele”, făcând un rău imens localităţii sale.

Spre exemplu, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care ar fi trebuit tratat cu maximă seriozitate de către absolut toţi primarii, pentru că, într-adevăr, reprezintă o oportunitate colosală, pesedistul a comis o gafă de proporţii, reuşind încă o dată să facă Lădeştiul de „comando” în faţa întregii ţări. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Dezvoltării, „Ţonţoc” a solicitat o finanţare de 9.306.975,93 lei pentru – atenţie! – „Extindere reţea de canalizare în comuna Mădulari, judeţul Vâlcea”. Ce înseamnă asta? Că probabil s-au copiat documente de la alte primării şi că „Ţonţoc” nici măcar nu a citit o banală cerere de finanţare, o hârtie, înainte de a o depune. Sau, dacă a citit-o, nu i-a înţeles conţinutul. Bine, există şi varianta în care nici nu s-a obosit să o depună el, personal, lăsând inclusiv această sarcină în seama altora. Alţii care, după câte vedem, au tratat lucrurile în bătaie de joc şi au pus cruce unei oportunităţi.

Sigur că, într-o ţară normală, un astfel de „primar” ar fi răspuns cu funcţia a doua zi. Ba poate ar fi fost pus să şi despăgubească localitatea pentru că, din cauza incompetenţei sale, a faptului că nu şi-a îndeplinit atribuţiile corespunzător, se pierde o finanţare extrem de importantă. În cazul în care ar fi apelat la un consultant, i s-ar fi imputat inclusiv banii respectivi. Dar, revenind, este cât se poate de clar că Ministerul Dezvoltării nu poate soluţiona favorabil o astfel de cerere şi… timpul ne va da dreptate. Singura cale de rezolvare a situaţiei ar fi fost înlocuirea documentelor, adică să se comită nişte ilegalităţi şi nu vedem pe nimeni de la minister dornic să-şi piardă postul sau poate chiar şi libertatea pentru „Ţonţoc”, de la Lădeşti.

Sursa informaţiilor: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Eduard Dulăcioiu

 

Articole Similare

Back to top button