Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Primăria Dănicei are nevoie de bani pentru achitarea unor datorii vechi

Primăria Dănicei a demarat pe parcursul anului 2009 mai multe proiecte care aveau ca scop dezvoltarea infrastructurii din localitate. Ca urmare a perioadei dificile din punct de vedere financiar, unele dintre ele nu au fost finalizate nici până în momentul de faţă.

Este vorba despre lucrările la reţeaua de alimentare cu apă, care au fost realizate în proporţie de 95%. Totuşi, din cauza faptului că primăria mai are o datorie de 9 miliarde lei vechi la firma prestatoare, locuitorii din Dănicei nu se pot încă racorda la noul sistem. De precizat este că reţeaua de apă se întinde pe o lungime totală de 15 km., dintre care 9 km. sunt în satele Dealu Lăune şi Bădeni, iar 6 km. în Dealu Schei şi Drăguleşti. Alte investiţii aflate în aceeaşi situaţie au vizat reabilitarea sediului primăriei, pentru care mai trebuie achitată suma de 1 miliard lei vechi şi construirea unor punţi auto şi pietonale, pentru care primăria mai are de dat 600 de milioane. „Încă de anul trecut am plătit sume importante de bani pentru aceste proiecte, însă nu am reuşit să le achităm integral. De exemplu, la reţeaua de alimentare cu apă am dat aproximativ 6,5 miliarde, iar pentru punţi în jur de 700 milioane. Doresc să precizez că alte investiţii au mai fost realizate la şcolile din satele Lăunele de Jos, Bădeni, Dealu Schei şi Ceretu. Nu în ultimul rând, pentru întreţinerea drumurilor comunale am cheltuit în 2009 circa un miliard de lei vechi”, ne-a declarat primarul Dumitru Pirneci. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button