Administratie

Primăria Cîineni are nevoie de 20 mil. lei pentru a asigura contribuţia proprie necesară implementării proiectelor de anul acesta

Primarul Ion Nicolae, de la Cîineni, are proiecte de aproape 10 milioane de euro. Este o valoare istorică pentru comuna sa, iar pentru a le putea implementa, asigurând şi contribuţia necesară de la bugetul local, nu are altă soluţie decât să contracteze un împrumut.

După cum se ştie, doar proiect de apă şi canalizare promovat anul trecut de primarul Ion Nicolae depăşeşte 5 milioane de euro. Sunt însă şi alte investiţii pentru care autorităţile de la Cîineni trebuie să asigure o contribuţie de la bugetul local. Este vorba despre sume mici, dacă ne raportăm la valoarea proiectelor şi la sumele atrase. Sunt însă mari, dacă ţinem cont de resursele reduse de care dispun primarul Ion Nicolae şi CL Cîineni. Ajungând la concluzia că un împrumut este inevitabil, zilele trecute, edilul a iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens. Conform calculelor făcute, Executivul local are nevoie de 20.000.000 lei, bani pe care şi-a propus să-i returneze în maxim 10 ani. Suma ar trebui să ajungă pentru implementarea în cele mai bune condiţii a investiţiilor prin AFM, PNRR, PNI „Anghel Saligny” ş.a.m.d.: „Reţele hidroedilitare în comuna Cîineni, judeţul Vâlcea”, „Eficienţă energetică şi gestionare inteligentă a unităţii de învăţământ – Cîinenii Mari”, „Eficienţă energetică şi gestionare inteligentă a unităţii de învăţământ – Cîinenii Mici”, „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din comuna Cîineni, judeţul Vâlcea” şi „Modernizare sistem de iluminat public”.

Articole Similare

Back to top button