Pregătiri pentru Paşte la bisericile din Lăpuşata

Lapusata Joita biserica BerestiPe lângă lucrările la reţelele de alimentare cu apă şi de recondiţionare a drumurilor săteşti, în această perioadă, administraţia publică din Lăpuşata urmăreşte şi pregătirea celor cinci biserici din comună pentru Sărbătoarea de Paşte, care, anul acesta, va fi pe 1 mai.
Deşi, din venituri proprii, comuna Lăpuşata nu strânge anual mai mult de 2-3 miliarde de lei vechi, primarul Nicolae Joiţa şi consilierii locali au ţinut cont şi de această dată de solicitările preoţilor parohi şi au prevăzut câte două mii de lei pentru fiecare lăcaş de cult. „La Lăpuşata, avem trei parohii, cu 5 biserici. De când sunt primar, în fiecare an, susţin alocarea sumelor necesare pentru recondiţionarea acestora, ţinând cont, bineînţeles, de solicitările preoţilor.

Consilierii, cărora le mulţumesc cu această ocazie, susţin această iniţiativă. Chiar în acest moment, cu sprijinul primăriei, al preotului paroh Victor Mucălău şi cu implicarea totală a familiilor din Bereşti, se lucrează la Biserica „Sfântul Nicolae. Acolo, s-a montat gard nou, s-a amenajat curtea, se zugrăveşte biserica şi urmează să refacem picturile exterioare şi şoprul. Sigur, lucrări se fac şi la celelalte biserici, unde slujesc preoţii Adrian Buşică (Broşteni şi Şerbăneşti) şi Cătălin Buleu (Săruleşti şi Zărneşti). De Paşti, şi în comuna noastră, după Slujba de Înviere, întreaga comunitate se aşează la masă şi socializează. Este un moment important pentru localitatea noastră, de împăcare, de armonizare. Este momentul în care revin şi rudele noastre plecate la oraş sau peste hotare şi trebuie să simtă o schimbare în bine, de la condiţiile de trai până la biserică”, a explicat primarul Nicolae Joiţa. Însoţindu-l la biserica din Bereşti, ne-am întâlnit şi cu câţiva bărbaţi din sat, care, necondiţionat, s-au oferit să ajute la renovarea lăcaşului de cult. Gheorghe Ciucă, Ilie Balaban, Dumitru Aspriţoiu, Nicolae Bişu, Ştefan Călugăriţă şi Ion Balaban sunt doar câţiva dintre aceştia. La Săruleşti, pe lângă ajutorul primăriei şi al preotului paroh Cătălin Bleu, un sprijin neaşteptat a venit şi de la Virgil Covercă, proprietarul companiei Forestcov, care reface, printre altele, şoprul din curtea bisericii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button