Liga IV

Posada s-a reabilitat!

Formaţia primarului Ion Sandu, Posada Perişani, a reuşit sâmbătă să facă definitiv uitat singurul insucces suferit în acest campionat, cel de la Ioneşti. În compania Lotrului Brezoi, Căpătan şi colegii săi au făcut un joc bun în faţa propriilor suporteri (poate cel mai bun de până acum, după cum au apreciat gazdele), care-a fost răsplătit cu un rezultat pe măsură. Cele trei puncte obţinute au readus-o pe Posada în postura de a spera la podiumul Ligii a IV-a, lucru apreciat şi de primarul Sandu, care-a uitat de supărări, consemnând reabilitarea Posadei.

Superiori adversarului pe tot parcursul meciului, jucătorii formaţiei din Perişani au preluat conducerea abia după 25 de minute de joc, Tică Negrescu făcându-şi intrarea pe lista selectă a marcatorilor Posadei. Golul veteranului Posadei ar fi putut conta pentru 2-0, însă în debutul partidei golgheterul-fundaş Laurenţiu Nicolaescu a ratat un penalti. Greşeala i-a fost trecută cu vederea, asta pentru că Posada n-a întâmpinat probleme până la sfârşitul meciului. În partea secundă Laurenţiu Pufu, cel mai bun marcator al Ligii a IV-a din sezonul trecut, a „muşcat” de două ori, astfel contribuind din plin la succesul categoric al Posadei, cu 3-0. Debusolată, pe final formaţia din Brezoi a mai rămas şi în inferioritate numerică, Văsâi fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

„Am crezut că ne-am rătăcit când am intrat pe drumul spre Perişani”

Spiritual, ca de obicei, antrenorul oaspeţilor, Vasile Grossu, a precizat referitor la această partida de la Perişani: „Interesantă deplasare am avut. Lăsând la o parte meciul, când am intrat pe drumul spre Perişani am crezut că ne-am rătăcit. Nu mă aşteptam să se joace fotbal într-un astfel de loc, potrivit mai degrabă pentru cei care vor să mediteze, să scrie poezii”. „Legat de joc, nu pot fi făcute prea multe comentarii. Nu ne putem compara cu Posada, o echipă experimentată, cu jucători care-au evoluat şi la un nivel mai înalt, gen Fier, Căpătan, Negrescu şi alţii. Gradul de valoare al echipei gazdă şi experienţa au făcut diferenţa. Noi suntem începători, iar în deplasare e greu să emitem pretenţii. «Acasă» ne mai descurcăm”, a mai spus antrenorul Lotrului.

Laurenţiu Nicolaescu, cel mai prodigios fundaş din Liga a IV-a

Pe o poziţie superioară în „Topul Golgheterilor” din Liga a IV-a figurează şi un fundaş. Este vorba de Laurenţiu Nicolaescu, jucătorul Posadei Perişani, care a reuşit până acum să marcheze nu mai puţin de cinci goluri, rivalizând în ierarhie cu atacanţi pur-sânge gen Cristian Mogoşanu de la Damila Măciuca. Printre echipele la care a mai evoluat „Lari” se numără şi Hidroelectra Rm. Vâlcea (campioana din urmă cu două sezoane a Ligii a IV-a) şi fosta Inter Rm. Vâlcea (a lui Laurenţiu „Pendy” Cherăscu).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button