Poliţiştii vâlceni, la datorie şi în săptămâna Paştelui

Informare transmisă de IPJ
Aproape 500 de poliţişti s-au aflat în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul sărbătoririi SF: Gheorghe şi Floriilor de cult Ortodox. În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în urma aprobării ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliţia Română a intensificat acţiunile la nivel naţional, pentru menţinerea siguranţei cetăţenilor.

Cei 472 de poliţişti vâlceni au acţionat suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Astfel, 316 de poliţişti de la ordine publică, 88 de la structurile de poliţie rutieră, 22 poliţişti de investigaţii criminale, 621 de la transporturi şi 46 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.
Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, circa 450 aparate radar.
Astfel, în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au desfăşurat 36 de acţiuni.
În urma acţiunilor efectuate au fost aplicate 439 de sancţiuni contravenţionale, din care 357 la regimul rutier, fiind reţinute 69 de permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale este de 15.3888 de lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button