Auto-Moto

Pickup-ul Volkswagen Amarok – primele imagini oficiale

vw-amarok• primele imagini şi câteva detalii cheie ale lui Volkswagen Amarok ţin capetele de afiş ale ştirilor auto pe net înainte de debutul său mondial din 15 decembrie.

Spre deosebire de conceptul Volkswagen Pickup prezentat anul trecut, care schiţa o caroserie integrată ca Honda Ridgeline, versiunea de producţie a Amarok urmează un layout ‚body-on-frame’ convenţional cu spaţiu de marfă, separat de cabina de pasageri. Stilul spartan al interiorului Amarok se aliniază conceptului de cabină simplă.
Amarok va fi disponibil iniţial cu un motor diesel de 2.0 litri patru cilindri injecţie common-rail cu 163 CP. Acestuia îi va urma mai târziu un al doilea motor diesel cu 122 CP. Ambele motoare vor fi cuplate la o transmisie manuală în 6 trepte. Tracţiunea va fi disponibilă în trei variante: 4×4 permanent, 4×4 prin cuplare sau doar tracţiune spate, aceasta din urmă disponibilă în dotarea de bază. Un rezervor de combustibil de 21 galoane este aşteptat să ofere mai mult de 600 de mile de condus.
În funcţie de configuraţie şi de sistemul de propulsie, Amarok va fi în măsură să transporte până la 2300 de pounds (1,15 tone), precum şi să remorcheze până la 5600 pounds (2,8 tone). Configuraţiile pentru pasageri care vor fi oferite sunt doar: cabină dublă cu patru uşi şi o cabină simpla cu două uşi. Nu există planuri pentru o versiune cabină şofer extinsă.
Vor fi disponibile trei niveluri de echipare: Basic, Trendline şi Highline. Amarok va fi fabricat în Pacheco, Argentina, şi vândut în America de Sud, Europa, Asia, Africa şi Australia. Nu sunt planificate deocamdată vânzări în USA.
În Europa, Amarok va ajunge în a doua jumătate a anului viitor.

Sursa: Nurvil Rm. Vâlcea, Marketing Volkswagen

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button