Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

Petrolul – CSM Rm. Vâlcea 5-2 / Paradoxul de la Ploieşti:

Joc mulţumitor, rezultat umilitor!

Profitând de neprogramarea în campionat ca urmare a câştigării la „masa verde” a meciurilor cu echipe retrase din competiţie, conducerile cluburile Petrolul Ploieşti (Seria I) şi CSM Rm. Vâlcea (Seria a II-a) au decis să îşi verifice potenţialul jucătorilor în cadrul unui meci amical ce s-a disputat sâmbătă, 10 aprilie, pe stadionul „Ilie Oană din Ploieşti”.

Mediatizarea meciului în Prahova a atras la joc câteva sute de spectatori. Nici n-a fluierat bine arbitrul Andrei Antonie startul partidei, că deja gazdele erau în avantaj. În primul minut de joc, profitând de neatenţia vâlcenilor, petroliştii s-au năpustit spre poarta lui Bănescu şi au obţinut un cornet. Lovitura de la colţul terenului a fost executată de Liviu Mihai, iar ucraineanul Radcenko a trimis mingea cu capul în poartă: 1-0.
Fotbaliştii antrenaţi de Mitică Teleşpan nu s-au speriat şi au dat o replică bună, echilibrând dominarea teritorială. Astfel s-a ajuns ca în minutul 13, după momente bune de joc ale vâlcenilor, Petrolul să scape pe contraatac şi să surprindă apărarea CSM-ului cu o centrare a lui Cataramă reluată în gol, tot cu capul, de Bozga.
Nici la 2-0 vâlcenii n-au depus armele şi au arătat, prin dominarea teritorială şi ocaziile de poartă, că scorul este nedrept. Mijlocaşii şi atacanţii s-au comportat bine, iar Răzvan Dobre a încununat eforturile colegilor lui cu un şut trimis de la 16 metri, imparabil, pentru scorul de 2-1.
Din păcate pentru vâlceni, la vestiare s-a intrat cu un handicap de scor de două goluri în favoarea echipei Petrolul. Cataramă a ştiut cum să dejoace marcajul larg al apărării vâlcene şi a lobat mingea peste tânărul portar Brănescu.

Rezervele petroliste, mai bune ca ale CSM-ului

În repriza a doua echipa antrenată de Mitică Teleşpan a contat mai puţin în atac. A încercat practic să repete lecţia pentru meciul pe care-l va disputa la sfârşitul acestei săptămâni la Arad, pe terenul grupării UTA, una dintre pretendentele la promovare. Mai e şi povestea cu „echipă doar de o repriză” – aşa cum ne anunţase Alin Artimon încă din iarnă că avem în Zăvoi – şi scorul a căpătat proporţii. Un triunghi de pase al jucătorilor Budescu, Opriţa şi Liviu Mihai s-a încheiat cu golul celui de pe urmă, scorul urcând la 4-1. CSM-ul s-a apărat bine, în ciuda golului primit, reuşind să stopeze vreo 4-5 ocazii de gol create de petrolişti. În minutul 80 însă, după un penalty acordat gazdelor, Petrolul a dus scorul la un exagerat 5-1 şi i-a trezit parcă la viaţă pe vâlceni. CSM-ul a dorit să mai puncteze la impresia artistică de pe finalul meciului şi Melcea a stabilit scorul final cu puţin timp înaintea ultimului fluier al arbitrului.
Antrenorul Dumitru Teleşpan a început meciul cu Laurenţiu Brănescu în poartă, Moraru-Dinu-Deaconescu-Goge pe linia de fund, la mijloc s-au aflat Vasile-Dandea-Popescu, Răzvan Dobre a fost un fel de vârf retras având şi rol de coordonator de joc, iar Pârvu şi Betto au stat în atac. Pe parcursul reprizei a doua au intrat şi ceilalţi jucători deplasaţi pentru acest amical: Rusandu în poartă, iar ca jucători de câmp Ciucur, Stanca, Ionaşcu, Elod Vajda, Melcea şi Curtuiuş.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button