Politica

Persu, convins că nu va fi

Nicio coaliţie fără PSD la CJ

• PSD, PNL şi PD-L au început negocierile pentru majoritatea din Consiliul Judeţean

După alegerile de sâmbătă, PSD, PD-L şi PNL au reînceput pe toate fronturile negocierile privind crearea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean sau păstrarea celei vechi, cu anumite condiţii.
Dacă până acum se credea că o eventuală victorie a senatorului Dorel Jurcan va aduce automat o majoritate PD-L – PNL în CJV, mai nou, toate cele trei formaţiuni politice implicate recunosc faptul că „orice variantă este posibilă”.
Aflând ultimele veşti, Dumitru Persu, vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean, nu a părut deloc afectat de rezultat, ba din contră, social-democratul s-a arătat convins că nu se va face nicio majoritate în CJV fără formaţiunea politică pe care o reprezintă.

Dorel Jurcan ar vrea majoritate cu liberalii

La rândul lor, liberalii spun că au primit nenumărate mesaje, inclusiv de la Dorel Jurcan, preşedintele ales al PD-L Vâlcea, prin care li s-a propus să intre, de zilele viitoare, într-o coaliţie cu partidul de guvernământ. Problema este ca peneliştilor să li se dea şi voie, de la Bucureşti, unde astfel de înţelegeri sunt privite cu ochi mai răi decât cele cu Diavolul. Aşadar, în acest moment, dacă vorbim de schimbări, pare mai posibilă o alianţă PSD-PNL în CJ decât una între liberali şi pedelişti. Sau poate, vorba vicepreşedintelui Persu, pedeliştii uită ce le-au promis liberalilor şi rămân pe poziţiile de până acum. Şi aceasta este o variantă care ar putea sta în picioare, dar pe care, cu siguranţă, deputatul Cristian Buican nu ar accepta-o, folosindu-şi, în acest caz, un AS din mânecă pentru a genera cutremure fără precedent în PD-L şi PSD. Din informaţiile noastre, preşedintele PNL Vâlcea ştie la această oră foarte bine ce fură „dalmaţienii” pesedişti şi pedelişti, de unde, cum şi mai ales cât. Sigur, şi noi ne-am da seama, dacă Buican ne-ar lăsa în faţă măcar 5 minute răspunsurile pe care le-a primit la adresele pe Legea 544 privind liberul acces la informaţii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button