Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Pentru că şoferul microbuzului şi-a dat demisia,

Elevii din Muereasca nu mai pot ajunge la şcoală

Din cauza reducerilor salariale de 25 % impuse bugetarilor de către Guvern, jumătate dintre angajaţii primăriei Muereasca şi-au dat demisia. Recent, şi şoferul care transporta copiii la şcoală a adoptat o măsură similară, fiind nemulţumit că va încasa lunar doar pe şase milioane lei vechi. „Şoferul de pe microbuzul şcolar mi-a prezentat în urmă cu o săptămână cererea de demisie, motivându-şi decizia prin faptul că nu poate întreţine o familie cu 600 de lei. E normal să nu îi convină cum este remunerat, mai ales că munca lui implică o responsabilitate enormă, deoarece răspunde de siguranţa copiilor. Până va începe noul an şcolar, va trebui să merg la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru a solicita derogare de la Ordonanţa 37, pentru a putea angaja pe altcineva. După demisie, postul se blochează şi nu mai putem face angajări. Problema este extrem de gravă, pentru că elevii ar fi obligaţi să meargă pe jos chiar şi şapte kilometri pentru a ajunge la şcoală. Pe timp de iarnă, vă daţi seama că asta e imposibil. Momentan, primăria mai are doar şapte angajaţi. În scurt timp, ar putea pleca şi ei, deoarece nu pot trăi cu cinci milioane pe lună. Ei îmi spun mereu că vor pleca când vor găsi un nou loc de muncă”, susţine Ion Ungureanu.
Pe de altă parte, primarul liberal ne-a mai informat că specialişti din cadrul CJ  Vâlcea au făcut recent expertizarea pentru reabilitarea podului din comuna Muereasca. Suma necesară pentru consolidarea este de 1 milion RON, preşedintele Ion Cîlea şi vicepreşedintele Romulus Bulacu dând asigurări că această problemă va fi prioritară pentru autorităţile judeţului. „Comuna Muereasca prezintă un interes turistic, datorită faptului că pe raza acesteia se regăseşte Mănăstirea Frăsinei, una dintre cele mai vizitate din ţară şi nu numai. E imperativ să executăm cât mai repede reparaţiile la podul respectiv deoarece nu mai există o rută ocolitoare pentru a ajunge la acest obiectiv monahal”, a concluzionat Ungureanu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button