Politica

Pelerinajul de la Rm. Vâlcea la Urşani, la biserica unde este înmormântat I.G. Duca, a devenit deja o tradiţie pentru liberali

Liberalii vâlceni au onorat şi anul acesta memoria fostului prim-ministru şi lider PNL I.G. Duca, în cadrul unor ceremonii desfăşurate în data de 29 decembrie, la Râmnic şi la Urşani (Horezu).
După Revoluţia din Decembrie 1989, a devenit o tradiţie pentru organizaţia PNL de la Vâlcea să omagieze, pe data de 29 decembrie, această mare personalitate politică, un om care însemnat enorm pentru Vâlcea şi pentru întreaga ţară. I.G. Duca a fost un patriot, un model şi un liberal desăvârşit. În semn de respect pentru el, şi anul acesta, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, alături de colegii săi din organizaţie, a depus coroane de flori la bustul lui I. G. Duca din Parcul „Mircea cel Bătrân”, după care pelerinajul a continuat la Horezu şi la biserica din Urşani. Alături de liberalii vâlceni, au fost prezenţi la manifestări şi lideri PNL din alte judeţe. Printre ei, şi deputaţii Gigel Ştirbu şi Virgil Popescu. În discursul său, deputatul Cristian Buican a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au participat la acest tradiţional pelerinaj şi, totodată, a punctat faptul că „destinul asumat al lui I.G. Duca reprezintă dovada sacrificiului suprem pe care un om politic l-a făcut pentru semenii săi”. După cum se ştie, I.G. Duca a fost asasinat pe peronul gării din Sinaia din cauza eforturilor sale de a stăvili MIşcarea Legionară. Mesaje foarte profunde au transmis şi Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, subprefectul Victor Stănculescu, dar şi alţi liberali care au participat atât la manifestările de la Rm. Vâlcea, cât şi la cele de la Horezu. După cum probabil se ştie, biserica de la Urşani, unde s-a ţinut şi anul acesta o slujbă religioasă închinată lui I. G. Duca, este locul în care această importantă personalitate este înmormântată, alături de soţia sa.

Articole Similare

Back to top button