Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Pe piaţă, au apărut noi plante etnobotanice, mult mai periculoase

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu semnalează că patronii magazinelor de etnobotanice au găsit o soluţie să păcălească legea. Plante halucinogene care nu sunt interzise au fost descoperite în laboratoare şi sunt deja comercializate. Mai mulţi tineri, dintre care unul din Râmnicu Vâlcea, au ajuns la spital, după ce au consumat astfel de produse.

Lista cu cele 36 de plante interzise la comercializare nu i-a împiedicat pe patronii aşa-ziselor weed-shop-uri să găsească soluţii pentru ca afacerea să le meargă ca pe roate  în continuare, evident, pe riscul sănătăţii tinerilor. Pe piaţă au apărut produse noi, care se pot comercializa şi în magazinele on-line. „Mai mulţi cetăţeni veniţi în audienţă la biroul meu parlamentar şi care au văzut la televizor ce se întâmplă mi-au ridicat această problemă foarte serioasă. Le-am explicat că tocmai pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, legea care interzice comercializarea plantelor etnobotanice are un amendament care permite ca lista, care acum conţine 36 de tipuri de plante halucinogene, să fie actualizată. În funcţie de cât de repede se mişcă autorităţile competente să depisteze noile plante, se va completa lista. Mi-e teamă însă că deja intrăm într-un joc de-a şoarecele şi pisica, care nu se mai termină. Din ce informaţii avem şi noi, la grup, afacerea asta, la nivel naţional, poate şi local, este patronată de nişte grupuri de interese din PD-L”, a afirmat deputatul Aurel Vlădoiu. Social-democratul intenţionează să-l interpeleze pe această temă pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, care va trebui să explice de ce autorităţile statului, cele care ar avea cele mai uşoare pârghii la îndemână pentru a anihila această nouă caracatiţă, nu acţionează ferm, mimând lupta împotriva patronilor magazinelor care distrug viitorul foarte multor tineri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button