Politica

PD-L, cu un picior în groapă

• Ultimele sondaje de opinie ar trebui să-i pună pe gânduri pe liderii democrat-liberali. Potrivit celui mai recent studiu realizat de GSS, dat publicităţii zilele trecute, dacă mâine ar avea loc alegeri pentru funcţia de şef al statului, Băsescu ar obţine în primul tur doar 11,7 %. Totodată, peste 90 la sută dintre români n-au o părere bună despre Boc

Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu, liderul PNL, s-ar califica primul pentru marea finală, obţinând circa 33,8% din voturi. În primul tur, liderul PSD, Victor Ponta ar câştiga 27,1 %, iar actualul şef al statului, Traian Băsescu, ar obţine doar 11,7% din sufragii. Acestea sunt principalele concluzii ale sondajului realizat în ultimele săptămâni de Grupul de Studii Sociale.

Crin Antonescu, prima şansă la prezidenţiale. Buican, deloc surprins

Potrivit aceluiaşi sondaj, fostul lider al social-democraţilor, Mircea Geoană, ar obţine circa 10,7% din voturi, Corneliu Vadim Tudor – 4.4%, Kelemen Hunor – 2,5%, iar Elena Udrea doar 0,9%. Deşi cei mai mulţi dintre români l-ar vota pe candidatul PNL, aceştia au o părere mai bună despre Victor Ponta (41 %) decât în ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu (39,5 %). Traian Băsescu se mai bucură de o opinie favorabilă doar din partea a 15,7% dintre cetăţeni, iar Emil Boc stă şi mai prost – 8,3%. Comentând rezultatele sondajului realizat de GSS, deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a spus de la bun început că „cifrele nu-l surprind” şi că se aştepta ca „electoratul să se convingă că PD-L duce România într-o direcţie greşită”. Parlamentarul a menţionat că „din nefericire, actualii guvernanţi persistă în gafe, sunt incapabili să vină cu soluţii viabile împotriva crizei, se încăpăţânează să nu împrumute niciuna dintre ideile constructive propuse de Opoziţie, iar cu fiecare secundă în plus în care PD-L deţine Puterea, România se depărtează îngrijorător de şansele de a-şi reveni prea curând”.

Nemulţumirea românilor faţă de guvernarea portocalie, confirmată de scorul tot mai mic al PD-L în sondaje

„Oamenii au început să simtă foarte puternic, pe pielea lor, din păcate, toate aceste lucruri şi de aceea vedem că, pe zi ce trece, cei de la PD-L, în frunte cu preşedintele-premier Traian Băsescu şi argatul acestuia, Boc, îşi pierd din credibilitate şi susţinere. Românii şi-au dat seama că au ales greşit. De data asta, nu au mai putut fi manipulaţi. Cu urechile lor au auzit când li s-a promis că vor trăi mai bine, că pensiile nu vor fi atinse, că salariile vor creşte, că vor fi investiţii masive în infrastructură, iar taxele şi impozitele se vor diminua. Ei bine, niciuna dintre aceste promisiuni nu a fost onorată, ba din contră, în loc să se bage mâna în buzunarele marilor corupţi, cu care abia aştepta să se războiască Băsescu, după câştigarea puterii absolute în România, pedeliştii au găsit de cuviinţă să pună toată greutatea crizei şi a jafului portocaliu pe umerii celor mulţi şi necăjiţi. În schimb, firmele pedeliste au prosperat. Românii văd asta în fiecare zi, deci nu mai merge nici cu minciuna, cu gogoşi şi trimiterile către cei dinainte. De aceea, revin şi spun că e foarte posibil ca, în câţiva ani, 1-2, dacă nu în câteva luni, PD-L să ajungă undeva la nivelul UNPR-UDMR. Credeţi-mă, e ultimul partid care şi-ar dori anticipate!”, a concluzionat deputatul Cristian Buican.
Rugat să comenteze zvonurile potrivit cărora mai mulţi membri marcanţi ai PD-L Vâlcea şi-ar fi manifestat intenţia de a intra cât mai curând în PNL, preşedintele liberal s-a ferit să dea un răspuns foarte clar, explicând doar că, în PD-L, la Vâlcea, „sunt destui oameni de calitate, bine intenţionaţi, care ar putea participa oricând la dezvoltarea unui proiect politic serios, în interesul comunităţilor din judeţul nostru”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button