Diverse

Paula Ungureanu a salvat onoarea vâlcencelor

Jocul prestat de Oltchim pe parcursul partidei din Danemarca a cam lăsat de dorit, multe handbaliste evoluând mult sub aşteptări. Singura jucătoare care s-a ridicat la pretenţiile unei asemenea confruntări a fost Paula Ungureanu. Dacă şi portarul Oltchim-ului ar fi prins o zi proastă, cu siguranţă că echipa vâlceană s-ar fi întors în genunchi din Danemarca!

Contraatacul vâlcean, inexistent!

Din păcate, pe lângă ratările numeroase ale vâlcencelor, victoria campioanei Danemarcei în prima manşă a finalei s-a datorat şi unui alt motiv. Handbalistele de la Viborg au blocat din nou, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, în meciurile din semifinala Ligii Campionilor, una din armele principale cu care Oltchim îşi răvăşeşte, de regulă, adversarele: contraatacul. Sâmbăta trecută, în Danemarca, doar un gol au marcat vâlcencele prin acest procedeu, prea puţin pentru a conta în soarta partidei.

Înfrângere la 7 goluri, ca şi în meciul din grupa principală

Diferenţa cu care Viborg s-a impus în faţa echipei vâlcene (7 goluri) este identică celei din meciul din grupă, când danezele au câştigat cu 33-26. Atunci însă, au existat şi circumstanţe atenuante, Radu Voina menajând două piese de bază: Cristina Neagu şi Ramona Maier. Nici cu ele pe teren, de această dată, tăvălugul danez nu a putut fi stăvilit! Altfel, Viborg a mai administrat Oltchim-ului şi anul trecut o înfrângere de neuitat, în semifinalele Ligii Campionilor: 34-28 în Sala Traian, care a scos Oltchim-ul din cursa pentru marea finală.

Suporteri de lux pentru handbaliste

* managerul Constantin Roibu şi primarul Romeo Rădulescu au însoţit echipa în Danemarca

Pe lângă cei aproximativ 400 de suporteri români prezenţi în sala din Herning, o parte veniţi chiar din România, iar câteva zeci din rândul celor imigraţi în ţările nordice (Norvegia, Danemarca, Suedia), jucătoarele de la Oltchim au avut parte în Danemarca şi de câţiva suporteri de lux. Astfel, vâlcencele au fost susţinute din tribună de managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, de primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, precum şi de fosta mare atletă Gabriela Szabo.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button