Administratie

Oraşul Bălceşti face paşi importanţi către lumea modernă

Balcesti Curelaru sala Sport Primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru, a anunţat faptul că, zilele trecute, au fost încheiate lucrările la sala de sport din localitate, în prezent rămânând de rezolvat doar problema racordării la reţeaua cu electricitate. Edilul social-democrat ne-a precizat că şi această chestiune va fi depăşită, deşi suma cerută de CEZ în acest sens este imensă – aproximativ 3-4 sute de milioane lei vechi. De altfel, săptămâna trecută, Ion Curelaru ne-a lansat invitaţia de a vizita acest important obiectiv, iar impresia noastră a fost una foarte bună. Constructorul, o firmă din judeţul Olt, s-a descurcat de minune.

 Edilul social-democrat ne-a făcut apoi o scurtă prezentare a stadiului lucrărilor privind modernizarea DJ Bălceşti-Goruneşti. Aici, s-au turnat deja aproape 3 kilometri de asfalt, în momentul în care ne-am aflat acolo aşternându-se al doilea strat. Locuitorii din zona respectivă erau încântaţi de modul în care s-a lucrat şi au vorbit numai la superlativ despre societatea argeşeană General Trust, câştigătoarea licitaţiei.
O altă investiţie importantă derulată în acest moment la Bălceşti vizează modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare în centrul oraşului, pe o lungime de 7 kilometri. Primarul Ion Curelaru speră ca aceasta să devină funcţională în zilele următoare, când se va finaliza şi amenajarea staţiei de epurare. El mai spune că, până la finele lunii octombrie, va fi dată în folosinţă şi reţeaua de alimentare cu apă, iar în curând vor fi reluate lucrările de reabilitare a drumului spre Poeni, unde, de asemenea, va fi turnat al doilea strat de asfalt şi se va continua amenajarea şanţurilor. „În lista de priorităţi, mai avem depunerea documentaţiei pentru accesarea fondurilor necesare modernizării parcului. Sperăm să obţinem în jur de 7 miliarde de lei vechi pentru această investiţie, care va viza, printre altele, construcţia unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă pentru cei mici, refacerea aleilor, a iluminatului, achiziţia unor bănci etc”, a mai adăugat primarul Ion Curelaru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button