Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Oltul Ioneşti 2009 – Damila Mãciuca 5-6 (dupã executarea penaltiurilor)

Cupa României a ajuns anul acesta la Măciuca

* echipa patronată de omul de afaceri Dan Niţu s-a impus împotriva Oltului Ioneşti 2009, în cea mai interactivă finală din ultimii ani

Răsturnări spectaculoase de scor, un portar eliminat şi, colac peste pupăză, lovituri de departajare de la 11 metri – toate aceste ingrediente s-au regăsit în cadrul partidei din finala fazei judeţene a Cupei României. Marţi, 8 iunie, pe stadionul „Hidroelectra” din nordul Râmnicului, s-au întâlnit Damila Măciuca şi Oltul Ioneşti 2009, ambele echipe fiind la prima participare de acest gen de la înfiinţare. Sute de spectatori au asistat la cel mai incitant meci din ultimii ani.

Joc extrem de timorat

Damila a deschis scorul, în prima repriză, prin Grecea, care a speculat lipsa de organizare în defensiva adversă şi a trimis „o boltă” superbă peste portarul Răzvan Ciubuc, ieşit la intercepţie. După acest gol, Oltul Ioneşti 2009 a forţat egalarea, pentru a prinde cele două reprize de prelungiri. Golul de 1-1 a întârziat să apară, Alin Savu ratând şansa de a readuce speranţa în rândul colegilor săi. Jocul liderei s-a mai îmbunătăţit puţin după ce antrenorul Mircea Savu a operat şi primele schimbări, tehnicianul echipei din Ioneşti introducându-l în teren pe fostul divizionar B, Adrian Albinaru.

„Albină” a fost, din nou, cu noroc

Adrian Albinaru a intrat pe teren târziu, în minutul 80, însă, din nou, şi-a dovedit clasa. Deşi a jucat mai mult „într-un picior” – suferind în urmă cu câteva luni o ruptură la inghinali – „Albină” a readus speranţa într-o victorie pe terenul „Hidroelectra”. În minutul 90, la scurt timp după ce a păşit pe gazon, acesta i-a pasat cu capul colegului său de atac, Alin Savu, fostul jucător de la „U” Cluj, punctând pentru 1-1 şi ducându-şi echipa în prelungiri. Mai departe, sorţii păreau să-i surâdă liderei Ligii a IV-a, dar determinarea şi abnegaţia Damilei aveau să-şi spună cuvântul într-un final.

Portarul Mutu şi-a lăsat colegii muţi

În prelungiri, Alin Savu a scăpat singur pe contraatac şi a şutat în portarul Laurenţiu Mutu, care, din imprundenţă, l-a faultat pe prolificul atacant vâlcean. Arbitrul de centru Cătălin Buşi a dictat lovitură de la 11 metri şi cartonaş galben goal-keeper-ului Damilei. A fost a doua avertizare „cu galben” pentru Mutu, care a părăsit astfel terenul, lăsându-şi colegii muţi de tristeţe. Lovitura de la punctul cu var a fost executată de către mijlocaşul Ovidiu Niculescu, care a înscris pentru 2-1. În aceste condiţii, (Damila evolua fără portar de profesie şi cu un om în minus), Oltul Ioneşti 2009 părea că-şi va trece în palmares ce-al doilea trofeu, după câştigarea campionatului. Însă, o lovitură executată corect de Ioniţă peste zid, de la 20 de metri, a tras cortina peste campioană, care s-a văzut nevoită să-şi încerce norocul la loviturile de la 11 metri.

Niculescu şi Apostu „au dus” cupa departe de Ioneşti

La loviturile de la 11 metri, Oltul Ioneşti 2009 a ratat prin Apostu şi Niculescu, în timp ce, de la Damila, Daniel Comănescu a fost singurul care nu a băgat mingea în poartă, astfel, echipa din Măciuca câştigând cel de-al doilea trofeu de la înfiinţare, după ce, în urmă cu doi ani a promovat de la „Onoare”.

Au jucat:
Oltul Ioneşti 2009: Ciubuc – Cumpănaşu, Al. Pufu (Beka Kalandadze), Sârbu, Chirilă, Oprea (Niculescu), Apostu, Iordache, Savu, Buică, Pană.
Damila Măciuca: Mutu, Pârvulescu, Grecu, Comănescu, Munteanu, Merişanu, Ioniţă, Ţoanţă (Stanciu), Dina, Grecea (Neniţoiu), Popescu (Voicu).
Au arbitrat: la centru – Cătălin Buşi, iar Daniel Demetrescu şi Florin Păunescu au asistat la cele două linii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button