Diverse

Oltchim s-a întors din cantonamentul de la Poiana Braşov

* timp de cinci zile, în perioada 26-31 iulie, „galacticele” şi-au încărcat bateriile pentru viitorul sezon competiţional

Timp de cinci zile, în perioada 26-31 iulie, echipa Oltchim Rm. Vâlcea s-a aflat în cantonament la Poiana Braşov, acolo unde handbalistele au avut parte de şedinţe de pregătire extrem de dure, care le-au solicitat la maxim din punct de vedere fizic. Aşa cum era de aşteptat, noul antrenor al campioanei României, ungurul Peter Kovacs, nu le-a menajat, ci dimpotrivă, a dorit ca elevele sale să-şi încarce la maxim bateriile pentru viitorul sezon competiţional.

Peter Kovacs: „Le-am spus fetelor că poate vor fi şi momente când nu mă vor plăcea”

Conform programului stabilit de tehnicianul maghiar, săptămâna petrecută la Poiana Braşov a fost una foarte grea pentru toate jucătoarele, deoarece acestea au fost nevoite să lucreze foarte mult la partea fizică. Astfel, dacă dimineaţa handbalistele au avut parte de alergări şi de şedinţe în sala de forţă, după-amiază s-a trecut la jocul cu mingea.
Încă dinainte de plecarea la Poiana Braşov, încercând să explice modul său de a pregăti echipa în această perioadă, antrenorul Peter Kovacs declara pentru site-ul oficial al clubului Oltchim: „Le-am spus fetelor că poate vor fi şi momente când nu mă vor plăcea, dar fără muncă multă nu se obţin rezultatele dorite. Pregătirea fizică este baza performanţelor, dar nu este totuşi suficientă pentru un succes. Mai avem mult de lucru din acest punct de vedere deoarece, în prezent, echipa se află doar la 60 % din potential. Cu siguranţă vom aduce îmbunătăţiri substanţiale în perioada imediat următoare. În opinia mea, jocul în defensivă este foarte important în vederea câştigării unui meci”.

Petre Berbecaru: „La munte, jucătoarele au muncit foarte mult, la intensitate maximă”

Vicepreşedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru, care a însoţit echipa în cantonamentul de la Poiana Braşov, a ţinut să evidenţieze faptul că stagiul de pregătire din acest an a fost mai dificil prin faptul că a fost scurt şi s-a lucrat mult mai intens. „Spre deosebire de alţi ani, de data aceasta cantonamentul de vară a durat doar cinci zile, de aceea a avut şi o intensitate maximă, fiind programate câte trei antrenamente pe zi. Aşadar, au fost în total 15 şedinţe de pregătire, pe durata cărora fetele au muncit foarte mult, iar eu sper că şi cu folos, mai ales pentru că ne aşteaptă un sezon competiţional extrem de încărcat. La Poiana Braşov s-a acumulat foarte mult din punct de vedere fizic, dar şi tehnic”, ne-a declarat Berbecaru.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button