Liga III

OLTCHIM RM. VÂLCEA – MINERUL MĂTĂSARI 1-2

Catargiu_LucianÎnfrângerea care l-a costat funcţia pe Lucian Catargiu

* chimiştii au prins o zi proastă vinerea trecută şi au provocat demiterea antrenorului principal

După cinci meciuri fără înfrângere pe teren propriu (perioadă în care Oltchim a obţinut trei victorii şi două remize), echipa vâlceană a suferit primul eşec pe teren propriu din acest sezon. La capătul unui meci în care evoluţia elevilor lui Lucian Catargiu a cam lăsat de dorit, chimiştii au capotat în faţa gorjenilor de la Minerul Mătăsari. Înfrângerea a dus şi la demiterea antrenorului principal, pe care şeful clubului vâlcean, Mihai Diculoiu, l-a făcut vinovat de rezultatul nefast de vinerea trecută.

Vâlcenii au încasat două goluri într-o repriză

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 10, atunci când Luca a şutat din colţul careului de 16 metri, Radu Popescu a respins mingea în faţă, iar Clipici a reluat-o în poarta goală: 0-1. Profitând de apatia în joc a vâlcenilor, la jumătatea reprizei, gorjenii au avut şansa de a-şi majora diferenţa, după un corner executat de Chiriac, mingea fiind deviată subtil din colţul careului de 6 metri de Niţu, însă niciun coechipier n-a fost atent pentru a o împinge în plasă. Cu puţin timp înainte ca echipele să intre la vestiare, în minutul 44, s-a făcut totuşi 2-0 pentru jucătorii din Mătăsari, Simion dublând scorul cu un şut din interiorul careului de 16 metri.

Golul lui Marinescu, doar o palidă consolare

Nici în repriza secundă vâlcenii n-au avut o evoluţie la fel de bună precu în duelurile precedente de pe teren propriu, poate şi pentru că elevii lui Lucian Catargiu au dat poeste o trupă foarte bine aşezată în teren, care n-a lăsat prea multe spaţii libere în defensivă. În minutul 68, gorjenii se putea desprinde din nou, atunci când Ecobici a expediat o „ghiulea” de la 20 de metri, însă mingea a trecut de puţin pe lângă vinclul porţii adverse. Vâlcenii au căpătat de doi bani speranţă în ultimul sfert de oră, după ce au redus din handicap în urma unei faze create de Dănuleţ, care a centrat în faţa porţii, de unde Marinescu a reluat mingea în plasă, din mijlocul mai multor fundaşi gorjeni: 1-2. Până la final nu s-a mai întâmplat însă nimic deosebit, chimiştii nu au mai reuşit să concretizeze niciunul dintre atacurile pe care le-au declanşat până la ultimul fluier al arbitrului reşiţean Dorin Micloşină.
Au evoluat pentru Oltchim Rm. Vâlcea: Radu Popescu – Stanca, Nanina, Stoica, Datcu (46’ Dragoş Popescu), Smeadă (84’ Statie), Marinescu, Preda, Săraru, Dănuleţ, Fistogeanu.

Mihai Diculoiu i-a muştruluit pe jucători la pauză

Imediat după golul al doilea al gorjenilor, care a picat în minutul 44 din prima repriză, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, dezamăgit de prestaţia jucătorilor antrenaţi de Lucian Catargiu, a mers la vestiare pentru a-i certa pe fotbalişti. „Săpuneala” de la pauză n-a dat însă roadele scontate, vâlcenii fiind la fel de neinspiraţi în atac şi în al doilea mitan.

Invincibilitatea chimiştilor s-a dus pe „apa sâmbetei”

După ce timp de cinci meciuri nu a încasat niciun gol pe teren propriu (şi se mândrea cu un golaveraj unic în Seria a IV-a: 5-0!), FC Oltchim a făcut-o de oaie vinerea trecută, când a primit două goluri doar în prima repriză. Cele două „lovituri” aveau să fie decisive pentru soarta meciului, Minerul Mătăsari impunându-se surprinzător la Vâlcea.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button