Liga III

OLTCHIM RM. VÂLCEA – CS VIŞINA NOUĂ 1-0

Datcu„Chimiştii” şi-au respectat blazonul

* echipa antrenată de Lucian Catargiu a bifat cel de-al treilea meci fără gol primit pe teren propriu

FC Oltchim şi-a confirmat statutul de echipă foarte greu de învins pe teren propriu, iar oltenii de la CS Vişina Nouă au simţit din plin acest lucru. Trupa antrenată de Lucian Catargiu a mai bifat astfel încă o victorie în acest sezon şi a ajuns pe podium în Seria a IV-a.

Ocazii importante la ambele porţi

„Chimiştii” au avut prima ocazie de gol a meciului, în minutul 14, atunci când Dănuleţ a fost lansat în adâncime, a rămas singur cu portarul Purcea, dar a şutat pe lângă. Replica oaspeţilor nu a întârziat să apară, iar în minutul 29, s-a consemnat o fază similară la poarta vâlcenilor, Bâia fiind cel care a ratat şansa de a deschide scorul. Tot cei de la Vişina Nouă au avut o bună oportunitate de a înscrie în finalul reprizei, atunci când Tincu, intrat de puţin timp pe teren în locul ratangiului Bâia, a şutat din unghi de la 18 metri de poartă, însă Radu Popescu a respins mingea de lângă bara laterală cu un reflex uimitor.

Datcu a înscris golul victoriei

Vâlcenii au început repriza secundă în atac, iar Marinescu a avut şansa să înscrie în minutul 47, dar mingea expediată violent de la 30 de metri a fost respinsă în corner de portarul Purcea. Dezlănţuiţi, „chimiştii” au asaltat careul advers, dar bravul portar Purcea – care a făcut pur şi simplu minuni între buturile oaspeţilor – s-a opus şuturilor expediate de fotbaliştii vâlceni. În minutul 78, oaspeţii puteau da lovitura prin Velică, scăpat singur spre poarta Oltchim-ului, dar acesta a şutat peste transversală. Ulterior, şi-a încercat şansa şi Lipa, care a fost blocat în ultima clipă, în suprafaţa de pedeapsă, de portarul Radu Popescu. Singurul gol al partidei a fost înscris în minutul 82, atunci când Datcu (foto) a găsit drumul spre poartă cu un şut care a spart zidul defensivei adverse şi a intrat în plasă cu toată opoziţia portarului Purcea: 1-0.
Au evoluat pentru Oltchim: Radu Popescu – Nania, Stoica, Fuiorea, Smeadă – Tomescu (72’ Moldoveanu), Preda (92’ Dr. Popescu), Marinescu, Datcu – Dănuleţ (94’ Statie), Fistogeanu.

Lucian Catargiu: „Spectacolul se uită, punctele rămân!”

La finele partidei cu CS Vişina Nouă, antrenorul Lucian Catargiu s-a arătat mulţumit de faptul că elevii săi şi-au trecut în cont încă trei puncte. „În acest meci, am avut în faţă o echipă destul de incomodă, împotriva căreia a trebuit să ne luăm măsuri în plus de siguranţă. Marile noastre probleme au survenit însă de la faptul că nu am fructificat ocaziile de gol pe care ni le-am creat la începutul meciului. Altfel ar fi decurs meciul dacă am fi deschis scorul mai repede. Una peste alta, pentru mine, înainte de toate, rezultatul e important. Ştiţi cum se spune, spectacolul se uită, dar punctele rămân! E frumos şi spectacolul, dar nu şi când acesta nu aduce şi rezultatul scontat! Însă, cu Vişina Nouă, cred că a fost şi spectacol, pentru că au fost atâtea ratări de-o parte şi de alta, încât cred că spectatorii chiar au avut ce vedea”, a afirmat Catargiu.

Mihai Diculoiu nu a fost mulţumit de evoluţia tuturor jucătorilor

Deşi FC Oltchim a câştigat duelul cu CS Vişina Nouă, preşedintele Mihai Diculoiu n-a fost întru totul mulţumit de evoluţia tuturor jucătorilor antrenaţi de Lucian Catargiu, precizând că jocul putea fi câştigat mult mai clar, fără emoţii. „10 puncte sunt foarte puţine pentru pretenţiile noastre. Trebuie să avem până acum chiar 15! Nu trebuia să facem egal cu Ghecon şi nici să pierdem la Motru”, a spus Diculoiu.

Deplasare dificilă la Tg. Jiu
* vineri, 8 octombrie, FC Oltchim va înfrunta Pandurii II * Nuţu ar putea reveni între titularii echipei vâlcene

Ajunsă pe podium după jocul rezultatelor din etapa precedentă, FC Oltchim va avea parte de o deplasare extrem de dificilă în următoarea etapă a Seriei a IV-a. Elevii lui Lucian Catargiu vor evolua vineri, 8 octombrie, la Tg. Jiu, acolo unde vor înfrunta echipa Pandurii II din localitate. „Urmează un meci foarte greu pentru noi, aşa că nu trebuie să ne pierdem concentrarea. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria cu Vişina Nouă. Le-am spus elevilor că trebuie să tragem tare în continuare, pentru a ne menţine pe linia de plutire, mai ales că nu avem un lot atât de stufos din punct de vedere numeric şi valoric, în acest moment putând conta doar pe 12-13 jucători”, a spus Catargiu.
Din această săptămână, în echipa vâlceană ar putea reveni şi Alexandru Nuţu, care a stat două etape pe tuşă după accidentarea suferită în duelul cu Turris Tr. Măgurele.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

One Comment

  1. Ai de unde vinde in retur, Diculoiu, dar las-o mai usor cu 10 puncte sunt prea putine ca poate va crede cineva vreo mare echipa, va ia in serios si va umple poarta. Nu mai tarziu de vineri se poate intampla asta, la Tg. Jiu. Punem pariu?

Lasă un răspuns

Back to top button