Diverse

OLTCHIM RM. VÂLCEA – AUDI ETO GYOR

Să facem show!

* partida retur dintre campioanele României şi Ungariei se dispută duminică, 18 aprilie, de la ora 17.15, în Sala Traian, şi va fi transmisă în direct de Pro TV

Pentru a doua oară consecutiv, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea încearcă să pătrundă în premieră în finala Ligii Campionilor şi să îndeplinească astfel obiectivul trasat de conducerea clubului la începutului sezonului. Egalul obţinut în meciul tur din Ungaria (25-25), dar mai ales jocul bun prestat de elevele lui Radu Voina, sunt cea mai bună dovadă că în 2010 se poate obţine cea mai frumoasă performanţă din istoria moderă a handbalului românesc.

Anul Oltchim-ului?

De altfel, pentru multe dintre handbalistele vâlcene calificarea în finala Ligii Campionilor poate reprezenta punctul maxim al carierei lor sportive. Desigur, e greu de crezut că Oltchim va mai prinde un asemenea moment favorabil. Evoluţiile din ultima perioadă, parcă mai bune de la meci la meci, conduc la o singură concluzie: e anul Oltchim-ului! Echipa asta trebuie să câştige Liga Campionilor! Acum ori niciodată!
Niciuna dintre grupările care se află în moment în cursă pentru semifinale nu este mai presus de campioana României. Pe Gyor o cunoaştem foarte bine, Larvik a fost învinsă categoric anul trecut, iar de Viborg putem trece cu multă muncă desigur, în ambele manşe, dacă ar fi să ne întâlnim din nou cu formaţia daneză, de această dată în finală!

Ramona Maier, incertă

Absentă şi în meciul tur din Ungaria, extrema Ramona Maier ar putea să rateze şi duelul din Sala Traian cu AUDI ETO Gyor. Handbalista Oltchim-ului nu s-a refăcut încă după accidentarea suferită în tricoul naţionalei României, în preliminariile Campionatului European. „Numai Dumnezeu ştie dacă o vom putea folosi sau nu pe Ramona Maier în returul cu AUDI ETO Gyor. Nu s-a antrenat de mult timp, dar face tot posibilul pentru a fi aptă până la ora meciului de duminică”, a declarat Radu Voina la finele partidei cu „U” Jolidon Cluj-Napoca de marţi seara.

Eveniment naţional

Meciul retur dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Audi ETO Gyor va avea loc duminică, 18 aprilie, de la ora 17.15, în Sala Traian şi va fi condus de arbitrii germani Lars Geipel şi Marcus Helbig. Delegaţi din partea Federaţiei Europene de Handbal vor fi austriacul Klaus Lang şi elveţianul Roland Burgi. Conducerea clubului vâlcean a stabilit ca preţul unui bilet de intrare să fie de 60 RON, tichetele urmând a fi puse în vânzare în cursul zilei de vineri, 16 aprilie. Cei care nu vor putea să-şi procure însă bilete pentru acest meci le vor putea urmări pe favorite la televizor, partida urmând a fi transmisă în direct de Pro TV, fiind promovată deja ca un veritabil eveniment naţional.

Oltchim Rm. Vâlcea

Antrenori: Radu Voina – principal, Aurelian Roşca – secund
Portari: Paula Ungureanu (30), Mihaela Smedescu (1), Talida Tolnai (21)
Pivoţi: Ionela Stanca (9), Oana Manea (22)
Extreme stânga: Iulia Puşcaşu (5), Valentina Ardean (15)
Extreme dreapta: Ramona Maier (17), Adriana Nechita (7)
Interi: Narcisa Lecuşanu (99), Cristina Neagu (8), Patricia Vizitiu (88), Regina Shymkute (85), Steluţa Luca (14), Adina Fiera (18), Roxana Gatzel-Han (10), Valeria Beşe (19), Anastasiya Pidpalova (4), Gabriella Szucs (23), Olga Vaschuk (77)

AUDI ETO Gyor

Antrenor: Csaba Konkoly – principal, Istvan Bakos – secund
• Portari: Katalin Palinger (16), Viktoria Oguntoye (1), Vivien Vig (12)
• Extreme stânga: Orsolya Verten (6), Orsolya Szegedi (8)
• Extreme dreapta: Katarina Mravikova (7), Adrienn Orban (22)
• Pivoţi: Simona Spiridon (80), Szabina Mayer (27), Szilvia Tarjanyi (17)
• Conducători de joc: Anita Gorbicz (13), Aniko Kovacsics (14)
• Interi: Eduarda Idalina Amorim (18), Aurelia Brădeanu (15), Agnes Hornyak (31), Dora Deaki (4), Patricia Szolosi (9), Szimonetta Planeta (3), Boglarka Hosszu (11)

* în paranteză sunt trecute numerele de pe tricou

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button