Liga Nationala

Oltchim începe campionatul pe teren propriu

* sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 18.00, campioana en-titre a România va înfrunta pe SCM „U” Craiova în Sala Traian

Campioana en-titre a României, Oltchim Rm. Vâlcea, va disputa pe teren propriu primul meci din sezonul 2010-2011. În runda inaugurală, jucătoarele pregătite de Peter Kovacs şi Aurelian Roşca vor întâlni echipa SCM „U” Craiova, proaspăt promovată în Liga Naţională. Pe banca tehnică a grupării doljene se află Victorina Bora, iar pe teren îşi mai face apariţia adesea şi Mia Rădoi, ambele numărându-se cândva printre componentele echipei Oltchim. Altfel, pentru trupa din Bănie mai evoluează şi Daniela Crap, golgheteră a Ligii Naţionale în urmă cu câţiva ani, mai precis pe vremea când îmbrăca tricoul echipei HC Zalău.
Partida Oltchim Rm. Vâlcea – SCM „U” Craiova se va dispută sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Traian.

Elevele Victorinei Bora n-au rezistat în faţa „galacticelor”
* cele două echipe s-au întâlnit pe 5 şi 6 august în două amicale câştigate fără mari emoţii de vâlcence (34-14 şi 28-16)

Oltchim Rm. Vâlcea şi SCM „U” Craiova s-au întâlnit pe 5 şi 6 august în două partide amicale care s-au disputat în Sala Traian. De fiecare dată, victoria a revenit „galacticelor”, care au dispus fără mari emoţii de elevele Victorinei Bora, mai întâi cu scorul de 34-14, iar apoi cu 28-16. Practic, în cele două meciuri de pregătire, doar prima repriză a celui de-al doilea joc a fost mai echilibrată şi s-a încheiat cu 14-10 pentru Oltchim. În rest, vâlcencele au făcut legea pe teren, lucru pe care doresc să-l realizeze şi în duelul oficial cu formaţia din Bănie.

Oltchim se bazează pe 20 de jucătoare pentru al 17-lea titlu naţional
* turcoaica Yeliz Ozel, singura achiţie a campioanei României în această vară

Faţă de sezonul precedent, Oltchim a suferit câteva transformări radicale în această vară. Astfel, campioana României nu-l mai are pe bancă pe Radu Voina – tehnicianul care a calificat în premieră echipa vâlceană în finala Ligii Campionilor, în locul său fiind instalat ungurul Peter Kovacs. Schimbări s-au produs şi la nivelul lotului de jucătoare: sâcâită de o accidentare mai veche la genunchi, Narcisa Lecuşanu s-a retras din activitate, în timp ce ucrainencele Regina Shymkute şi Olga Vaschuk au fost cedate la Rostov pe Don, formaţie care în sezonul trecut s-a clasat pe locul 3 în Rusia, în spatele „granzilor” Dinamo Volgograd şi Zvezda Zvenigorod. În compensaţie, Oltchim a transferat-o pe turcoaica Yeliz Ozel (28 de ani), iar la Rm. Vâlcea a revenit, după împrumutul la Oţelul Galaţi, şi tânăra handbalistă Adriana Ţăcălie. Ultima mutare s-a produs chiar înainte de plecarea în periplul prin Europa, atunci când oficialii echipei vâlcene au convenit s-o împrumute la Tomis Constanţa pe Mihaela Smedescu, cel de-al patrulea portar al campioanei României.
În aceste condiţii, în viitorul sezon competiţional, Oltchim se va baza pe un lot format din 20 de jucătoare. Printre acestea se va număra şi interul Adina Fiera, care a anunţat că îşi va relua antrenamentele în următoarea perioadă, pentru a reveni astfel la forma maximă până la startul meciurilor din Liga Campionilor. Aşa cum se cunoaşte, Adina Fiera nu a putut deveni mămică în 2010, pierzând ambele fetiţe pe care trebuia să le nască în această toamnă.

Oltchim Rm. Vâlcea / Sezonul 2010-2011

ANTRENORI:
• Principal: Peter Kovacs (51 ani)
• Secund: Aurelian Roşca (43 ani)

LOT:
• Portari: Paula Ungureanu (30 ani), Talida Tolnai (31 ani), Tereza Pâslaru (28 ani)
• Pivoţi: Ionela Stanca (29 ani), Oana Manea (25 ani)
• Extreme: Ramona Maier (31 ani), Valentina Ardean (28 ani), Iulia Curea (28 ani), Adriana Nechita (26 ani)
• Interi: Yeliz Ozel (28 ani), Cristina Neagu (22 ani), Patricia Vizitiu (21 ani), Valeria Beşe (30 ani), Steluţa Luca (35 ani), Roxana Han (30 ani), Adriana Ţăcălie (21 ani), Anastasiya Pidpalova (28 ani), Gabriella Szucs (26 ani), Clara Vînătoru (23 ani), Adina Fiera (25 ani)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button