Liga Nationala

Oltchim dispută restanţa cu „U” Jolidon

* partida din cadrul Ligii Naţionale – care trebuia să aibă loc sâmbătă, 10 aprilie – se dispută marţi, 13 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Traian

Întreruptă din cauza meciurilor pe care naţionala ţării noastre le-a susţinut în preliminariile Campionatului European din decembrie 2010, Liga Naţională de handbal feminin s-a reluat la finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, 10 aprilie, cu meciurile contând pentru etapa a 21-a.
Deoarece a disputat duminică seara, în deplasare, meciul cu Audi ETO Gyor din semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea a fost nevoită să-şi amâne însă partida pe care urma s-o joace cu „U” Jolidon Cluj-Napoca, ocupanta poziţiei secunde în întrecerea internă. Duelul a fost reprogramat şi va avea loc marţi, 13 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Traian. Confruntarea va fi arbitrată de gorjenii Adrian Eremia şi Anton Drăgănescu şi va fi transmisă în direct pe canalul de televiziune DigiSport Plus.

Radu Voina nu a pierdut nici un punct în Liga Naţională

* ultima înfrângere a Oltchim-ului în campionatul intern s-a consemnat sub comanda croatului Ivica Rimanic, la Braşov (41-36)

Dacă elevele sale vor învinge şi pe „U” Jolidon Cluj-Napoca, antrenorul Radu Voina va bifa cel de-al 31-lea succes personal în Liga Naţională de handbal feminin. Practic, actualul tehnician al Oltchim-ului nu a pierdut nici un punct în campionatul României de la instalarea în funcţie! Ultima înfrângere a echipei vâlcene în întrecerea internă s-a consemnat pe 11 februarie 2009, în etapa a 16-a a sezonului precedent, sub comanda croatului Ivica Rimanic. La vremea respectivă, Oltchim a fost înfrântă la Braşov, de Rulmentul lui Herbert Muller, cu scorul de 41-36. Atunci, pentru echipa de la poalele Tâmpei evoluau însă jucătoare foarte valoroase, precum Ionela Stanca, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu (toate trei îmbracă în prezent chiar tricoul Oltchim-ului), Carmen Amariei sau portugheza Alexandrina Barbosa. O echipă de aur, nu-i aşa, devenită însă doar o simplă amintire!
Din acel moment, Oltchim a adunat nu mai puţin de 30 de victorii consecutive în Liga Naţinală: 10 în finalul sezonului trecut, alte 20 în actuala ediţie a campionatului.

Încă un titlu cucerit cu punctaj maxim?

* „era Tadici”, egalată şi chiar depăşită de perioada de când Voina se află pe banca tehnică a Oltchim-ului

În acest an competiţional, Oltchim-ul pregătit de Radu Voina este pe cale să egaleze recordul lui Gheorghe Tadici din sezonul 2006-2007, atunci când gruparea vâlceană a câştigat titlul naţional cu 26 de victorii din tot atâtea posibile. Dacă ţinem cont de diferenţa netă de valoare dintre Oltchim şi celelalte competitoare, acest lucru s-ar putea întâmpla şi acum. În condiţiile în care Voina a reuşit să califice echipa de două ori consecutiv în semifinalele Ligii Campionilor, actualul tehnician îl poate depăşi astfel fără probleme pe Tadici în materie de performanţe la cârma campioanei României. Deocamdată, antrenorul zălăuan mai stă în faţă decât cu un trofeu european: Cupa Cupelor, câştigată în 2007. Până la urmă însă, chiar şi această performanţă poate fi depăşită, Voina având şanse reale ca la finele sezonului să câştige Liga Campionilor cu Oltchim!

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button