Fără categorieLiga II

Eşec în ultima secundă

* CSM Rm. Vâlcea a pierdut primele puncte pe teren propriu în actualul sezon, în faţa Daciei Mioveni

Doar aproximativ 200 de spectatori au ţinut să fie prezenţi duminică după-amiaza, pe o vreme ploioasă (când parcă ţi-era milă să scoţi până şi câinele din casă!), pe Stadionul „Municipal” din Zăvoi, pentru a urmări meciul de fotbal dintre CSM Rm. Vâlcea şi Dacia Mioveni, care oricum era televizat în direct şi pe SportKlub. Cei care au luat loc în tribune nu au avut însă ce regreta, cu excepţia faptului că au fost martorii unui eşec nescontat al echipei lor favorite. Partida a fost însă cât se poate de animată, presărată cu numeroase faze de gol, la ambele porţi. Contrar aşteptărilor, primul gol avea să pice în poarta CSM-ului, în minutul 5. Un corner executat perfect de Ayza a prins pe picior greşit defensiva vâlceană, Miulescu s-a înălţat şi-a reluat cu capul, mingea poposind în plasa porţii lui Perianu după ce a lovit iniţial bara laterală: 0-1.

Egalarea a survenit în urma unei lovituri de la 11 metri, acordată prompt de centralul Sebastian Colţescu, după ce Moşteanu l-a oprit prin fault, în suprafaţa de pedeapsă, pe energicul Dobre. Penaltiul a fost transformat cu siguranţă de I. Popa: 1-1.

În repriza secundă, ambele echipe au încercat să dea lovitura de graţie. Vâlcenii au construit cu migală, dar la capitolul finalizare au existat lacune serioase, niciunul dintre atacanţii trimişi pe teren de Artimon nereuşind să puncteze, deşi ocazii s-au ivit. Dacia Mioveni „a detonat bomba” în prelungirile partidei, practic în ultima secundă de joc, atunci când juniorul Coşereanu a punctat după un contraatac rapid: 1-2.
Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Perianu – Pasăre, Cip. Dinu, Vişa, Goge (Pârvu ’46) – I. Popa (Onofrei ’74), Gârlă, Sg. Popescu, Dobre – Roman, Boroiban (Dobroiu ’53).

Vârfurile Dobroiu şi Roman, sub aşteptări

Tânărul fotbalist Ionuţ Dobroiu, pe care oficialii vâlceni s-au zbătut să-l împrumute de la Rapid Bucureşti, nu a reuşit să convingă la prima apariţie în faţa propriilor suporteri. Deşi are o viteză de invidiat, Dobroiu a cam fost mâna moartă a echipei din momentul în care a intrat pe teren. „Am contat în principal pe viteza lui, pe care o cunoaşte toată lumea, pe anumite spaţii care se pot crea astfel”, a explicat antrenorul Alin Artimon decizia de a-l arunca în luptă pe ex-giuleştean.
În plus, în meciul cu Dacia Mioveni, nici celălalt tânăr atacant, Dan Roman, nu a prea rupt gura târgului. Ex-bistriţeanul tinde să-l facă uitat pe Jaka Stromajer, însă în sensul negativ al cuvântului, adică la ratări. A avut cel puţin trei bune oportunităţi de a marca, dar n-a fructificat niciuna. Dacă va continua la fel, spectatorii îşi vor aduce mai des aminte de „chiflele” sale decât de ale slovenului Stromajer, care evoluează în prezent în Liga I, la Pandurii Tg. Jiu, echipă care doar l-a împrumutat în Zăvoi în sezonul trecut.

„Am rămas doar cu ocaziile!”

La finele partidei cu Dacia Mioveni, antrenorul Alin Artimon s-a arătat dezamăgit de rezultat, dar şi de evoluţia jucătorilor pe care îi pregăteşte: „Ne-am creat multe oportunităţi de a înscrie, în special în repriza secundă. Până la urmă, am rămas însă doar cu ocaziile, pentru că din păcate nu am reuşit să găsim soluţiile optime pentru a le fructifica. Nu am ştiut să gestionăm corect nici măcar situaţia din final, atunci când trebuia să fim mai atenţi în apărare, pentru a păstra rezultatul de egalitate şi a câştiga măcar un punct. Din punctul meu de vedere, ţinând cont de joc, dar şi de raportul de forţe din teren, cred însă că e un rezultat nedrept. Nu era un meci pe care să-l pierdem, chiar dacă, în opinia mea, Dacia Mioveni e în acest moment una dintre primele patru echipe ale seriei. Băieţii şi-au dorit să câştige, au depus un efort imens, dar ne lipsesc multe lucruri pentru a ajunge la nivelul jocului din campionatul trecut”
Înfrângerea suferită în faţa argeşenilor nu pică deloc bine CSM-ului. Vâlcenii au pierdut punctele câştigate la „adevăr” la Timişoara şi s-au afundat în pluton, departe de poziţiile fruntaşe ale ierarhiei. „Din păcate, prin acest eşec, am atras presiunea asupra noastră, oamenii din tribune au început să fie nemulţumiţi, iar de acum jocurile se vor disputa într-o atmosferă aparte. Aveam protecţia acelui +3 la adevăr, ca să spun aşa, dar de-acum lucrurile vor sta cu totul altfel. Cred însă şi sunt convins că putem ieşi din această situaţie dificilă”, a mai precizat Artimon, iar apoi a adăugat: „Probabil că de vină pentru acest eşec e şi oboseala, pentru că din prima etapă a campionatului o ţinem numai cu meciuri miercuri-sâmbătă şi sigur că acest lucru a început să se simtă în randamentul pe care unii jucători îl dau pe teren”.

Artimon, din nou pe bancă

Meciul cu Dacia Mioveni a fost primul în care Alin Artimon a putut sta din nou pe banca tehnică a echipei vâlcene. Bănăţeanul a fost suspendat nouă etape şi amendat cu suma de 4.280 RON de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF, în urma partidei cu cântec cu UTA Arad, pierdut de „municipali” cu 0-3, chiar în Zăvoi. Artimon a fost sancţionat pentru faptul că la finele acelui joc l-a bruscat pe arbitrul de rezervă şi a adus injurii celorlalţi trei. Din păcate, revenirea pe banca tehnică a tehnicianului bănăţean nu a fost de bun augur pentru Perianu şi camarazii săi, care au părăsit înfrânţi terenul de joc, la capătul unui meci deloc satisfăcător.

CSM a obţinut biletul pentru turul 5 al Cupei României
* „municipalii” au avut nevoie de 120 de minute de joc pentru a o putea învinge pe FC Oltchim

După trei meciuri câştigate în Cupa României, „chimiştii” şi-ar fi dorit să ajungă să întâlnească o echipă de Liga I. Visul le-a fost, însă, spulberat de CSM Rm. Vâlcea, care i-a scos din competiţie. Marţi, 1 septembrie, pe terenul Oltchimului a avut loc derby-ul dintre cele două formaţii vâlcene.
Atât jucătorii din Liga a III-a, cât şi „municipalii” şi-au dorit să se remarce în faţa suporterilor vâlceni, astfel că a rezultat un joc frumos, o dispută oarecum echilibrată pentru supremaţia pe plan judeţean. FC Oltchim avea ambiţia echipei considerată mai slabă, iar în tabăra CSM-ului erau câţiva jucători care şi-au dorit să-şi demonstreze valoarea şi să-l convingă pe antrenorul Artimon că merită mai multe şanse. Până la urmă, însă, diferenţa a fost făcută abia în prelungiri, dar tot de jucătorii de bază ai formaţiei din Zăvoi. Până atunci „municipalii” s-au cam chinuit cu „chimiştii”. Oarecum contrar cursului jocului, au deschis scorul în prima repriză, după o fază simplă, o pătrundere în careu a lui Roşca, şut şi gol: 0-1. Bărbuţ şi compania n-au dezarmat, au continuat să spere, şi-au mai creat câteva ocazii, iar apoi au şi înscris. Se întâmpla în minutul 69 al întâlnirii, când Preda l-a învins cu un lob pe portarul Rusandu. Finalul celor 90 de minute a fost spectaculos, cu ocazii de ambele părţi. Nu s-a marcat, astfel că au fost necesare două reprize de prelungiri.
În primele minute suplimentare, „chimiştii” puteau trece în avantaj, însă Dănuleţ l-a luat la ţintă pe Rusandu. Ocaziile s-au răzbunat şi CSM-ul a preluat până la urmă din nou conducerea. Sergiu Popescu a înscris pentru 2-1, iar apoi Roman a închis tabela la 3-1 pentru CSM.

Au evoluat formaţiile:
FC Oltchim: Vlădoi – Nuţu, Marinescu, Creangă, Bărbuţ, Stoica, Preda, Moldoveanu, Popescu, Răcăreanu, Oanţă. Au mai jucat: Dănuleţ, Tomescu şi Smeadă.
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Pîrvu, Dandea, Deaconescu, Onofrei, Vasile, Roşca, Voinea, Dobroiu, Boroiban, Găman. Au mai evoluat: Goge, Roman şi Sergiu Popescu.

Cu Dacia, două meciuri în trei zile

În următoarea fază a Cupei României, CSM Rm. Vâlcea va înfrunta echipa argeşeană Dacia Mioveni. Pentru că în sezonul trecut al Ligii a II-a s-a clasat pe o poziţie superioară în clasament, gruparea din Zăvoi va fi nevoită să dispute această partidă în deplasare. Aşa cum se cunoaşte, cele două formaţii s-au înfruntat şi duminica trecută, pe Stadionul „Municipal”. Cine va învinge în acest meci se va califica în şaisprezecimile Cupei României, atunci când vor intra în cursă şi echipele din Liga I.

Artimon nu va însoţi echipa la Mioveni

Chiar dacă ar putea avea şansa de a aduce în Zăvoi o grupare de pe prima scenă a fotbalului românesc, oficialii echipei CSM Rm. Vâlcea nu pun mare preţ pe Cupa României, iar la Mioveni va face deplasarea o trupă inedită, formată în majoritate din juniori-republicani şi din câţiva jucători care au evoluat foarte puţin sau chiar deloc în actualul sezon. „Mă refer în principal la Voinea şi Vasile, precum şi la Dragomir. Ultimul este fundaş stânga, poziţie pe care a evoluat în returul sezonului trecut la Dinamo II, dar poate juca şi în centru. Din câte am înţeles, s-a mai aflat la Vâlcea în pregătiri, în urmă cu vreo doi ani, dar s-a accidentat şi a părăsit repede Zăvoiul. Ceilalţi componenţi ai lotului vor rămâne într-un program obişnuit de antrenamente pentru meciul de sâmbătă, cu FC Drobeta”, a spus antrenorul Alin Artimon, care nu va face nici el deplasarea la Mioveni.

Mişcări de trupe în Zăvoi
• Vâlcenii l-au achiziţionat pe Alexandru Dragomir, dar au şi renunţat la serviciile lui Găman şi Giurcă

Săptămâna trecută, CSM Rm. Vâlcea a reuşit achiziţionarea unui jucător care a bifat câteva meciuri în primul eşalon fotbalistic al ţării în tricoul uneia dintre cele mai galonate echipe din România, Dinamo Bucureşti. Chiar dacă s-a zvonit că Alexandru Dragomir, care poate juca fundaş central şi stânga, a venit în Zăvoi sub formă de împrumut de la Dinamo II, lucrurile nu stau deloc aşa. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu „câinii roşii” şi a parafat cu CSM Rm. Vâlcea o înţelegere valabilă pentru doi ani. Interesul „municipalilor” pentru Dragomir nu este nou, fundaşul a fost aproape de a ajunge în Zăvoi şi în perioada în care antrenor era Marian Bondrea, însă înţelegerea a căzut după ce s-a descoperit că jucătorul avea ceva probleme medicale care l-ar fi ţinut mai mult timp departe de gazon.
Deşi s-au scurs patru etape din actualul sezon, lotul CSM.ului continuă să suporte modificări. După aducerea lui Dobroiu şi Dragomir, conducerea formaţiei din Zăvoi a renunţat la serviciile lui Daniel Giurcă şi Irinel Găman. Ultimul i-a exasperat de-a dreptul pe „municipalii” şefi cu interminabilele perioade de pauză pe care le-a avut din cauza accidentărilor pe care le-a avut, ultima „ispravă” care a pus capac mariajului fiind o întindere suferită în meciul de Cupă, cu FC Oltchim.

Un campion la CSM

În curtea formaţiei vâlcene a ajuns un jucător cu un CV impresionant, având în palmares trei titluri de campion naţional. Deşi va împlini 14 ani abia peste trei luni, Roberto Cristian Artimon a simţit din plin gustul victoriei fiind de două ori campion naţional pe teren mare şi o dată pe teren redus cu formaţia LPS Banatul Timişoara, ultimul titlu fiind obţinut în această vară după ce au învins Steaua Bucureşti. Fiul antrenorului Alin Artimon a început fotbalul la vârsta de 6 ani, în prezent are 1,61 m înălţime şi joacă pe postul de mijlocaş central. Din păcate acesta va juca la grupele de juniori ale formaţiei din Zăvoi doar sub formă de împrumut, deoarece bănăţenii de la LPS Timişoara n-au vrut să renunţe definitiv la Roberto, fiind de acord să se despartă temporar de jucător doar la insistenţele tatălui care a vrut să aibă toată familia aproape de el.

Enache Câju, la Pandurii?

Talentatul fotbalist Enache Câju s-a aflat săptămâna trecută în probe de joc la Pandurii Tg. Jiu. Din câte se pare, antrenorul Sorin Cârţu şi-a dat deja acordul pentru a-l păstra în lot chiar dacă, aşa cum a afirmat reputatul tehnician, „deocamdată, Câju e jucător doar de 30 de minute”. „Nici nu poate fi altfel, atâta timp cât în această vară Câju a făcut cu noi doar patru antrenamente după care, vreo şase săptămâni, nu s-a mai pregătit în ritm normal. Practic, n-a mai făcut absolut nimic în această perioadă, nici măcar câte o alergare uşoară. Părerea mea e însă că în maxim o lună, dacă se va antrena intens, ceea ce nu mă îndoiesc că se va întâmpla la Tg. Jiu, va putea reveni la forma lui fizică obişnuită”, a precizat Alin Artimon, care cunoaşte foarte bine situaţia lui Câju.
Rămâne de văzut şi modalitatea prin care Enache Câju va pleca de la CSM. Se pare că formaţia vâlceană îl va împrumuta iniţial la Pandurii Tg. Jiu, până în iarnă, urmând ca apoi oficialii celor două grupări să se înţeleagă asupra unui preţ de transfer. Aşa cum se cunoaşte, suma pe care vâlceanul Florin Verigeanu a declarat că ar dori s-o obţină în urma vânzării lui Câju s-ar ridica la 100.000 de euro.

Încă un meci în Zăvoi pentru „municipali”
* în următoarea rundă, echipa vâlceană joacă tot acasă, de data aceasta adversara CSM-ului urmând a fi FC Drobeta

„Municipalii” au şansa să se reabiliteze în faţa propriilor suporteri la finele săptămâni, mai precis sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11.00, atunci când vor evolua din nou în Zăvoi, împotriva echipei FC Drobeta Tr. Severin. În condiţiile în care miercuri, la Mioveni, în meciul din Cupa României, nu vor face deplasarea jucătorii de bază şi nici antrenorul Alin Artimon, care vor rămâne în cantonament la Stadionul „Municipal” pentru a pregăti în linişte meciul cu echipa mehedinţeană, este clar că şi evoluţia vâlcenilor ar putea fi alta în duelul cu FC Drobeta.
Simona SIMA
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button