Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

O RAZĂ DE LUMINĂ LA ORIZONTUL PRODUCŢIEI ŞI LIVRĂRILOR DE ENERGIE

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea, împreună cu directorul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan, au organizat, miercuri, 7 iulie a.c., o întâlnire de lucru cu reprezentanţii unităţilor economice care furnizează combustibilii pentru producţia de energie electrică şi termică, precum şi ai principalilor beneficiari de energie de pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea.
La discuţii au participat reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, OLTCHIM, Uzinele Sodice Govora, precum şi ai Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.
Acţiunea a fost precedată de o intensă corespondenţă a CET Govora cu furnizorii de cărbune şi beneficiarii de energie determinată de disfuncţionalităţile apărute şi acutizate în onorarea obligaţiilor contractuale dintre parteneri. De exemplu, în primele     6 luni din acest an, Uzinele Sodice CIECH Govora au înregistrat restanţe la plata facturilor în valoare de peste 42.708.400 lei, încasările SC CET Govora SA fiind în aceeaşi perioadă de numai 17,87% din contravaloarea energiei termice livrate.
Restanţele considerabile la achitarea de către consumatorii de energie a obligaţiilor contractuale au adus CET Govora în situaţia ca, la rândul său să acumuleze mari datorii către furnizorii de gaze naturale şi cărbune. Faţă de această situaţie critică, conducerea SNLO Tg.Jiu a atenţionat că va sista livrarea lignitului, fapt care va pune CET Govora în mare dificultate prin faptul că se întrevăd premisele unei încetări a activităţii, cu consecinţe grave atât pentru populaţia municipiului, prin sistarea furnizării de agent termic şi apă caldă, cât şi pentru economia judeţului Vâlcea.
Înţelegând situaţia financiară extrem de delicată a unităţilor economice de pe Platformă, preşedintele Ion Cîlea a propus şi a găsit înţelegere pentru stabilirea unui program de corelare a restanţelor cu plăţile curente. De exemplu, chiar dacă nu acoperă integral valoarea energiei livrate lunar, conducerea Uzinelor Sodice CIECH Govora s-a angajat că în următoarele 10 zile va analiza posibilitatea de a majora plafonul plăţilor directe către     CET Govora de la 3 milioane la 5 milioane lei pe lună.
Au fost, de asemenea, limpezite şi problemele contractuale cu ceilalţi parteneri – furnizori şi consumatori – care să permită o colaborare liniară, fără situaţii critice într-o perioadă şi aşa marcată de criza economică.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button