Auto-Moto

O premieră în clasa compactă: Stopuri LED pe Volkswagen Golf 6

far golf-6-gtdNoul Volkswagen Golf cu stopuri LED; Faruri Bi-xenon pentru o mai bună siguranţă şi confort

Pentru prima dată în clasa compactă, luminile spate LED vor fi acum oferite pe compacta Volkswagen: Pachetul de noapte este în standard pe Golf R, pe Golf GTI şi pe Golf GTD, iar pe Golf este disponibil ca o opţională pentru 350 de euro. O alta facilitate adăugată: faruri Bi-xenon care oferă un plus semnificativ în siguranţă şi confort.
Fiecare stop este acoperit cu o lentilă fumurie, fiind alcătuit din două unghiuri curbate dreapta, fiecare unghi conţinând unsprezece LED-uri. Cu un total de 48 de LED-uri, face ca cel mai performant Golf din toate timpurile să fie uşor de recunoscut în trafic, chiar şi pe timp de noapte.
Luminile din spate cu tehnologie LED sunt mai mult decât un semnal clar al sportivităţii. Timpul lor de răspuns la activarea frânei este cu 0,2 secunde mai rapid decât becurile clasice cu incandescenţă. Această diferenţă poate salva vieţi: la o viteză de 100 km/h, acest timp se traduce printr-o distanţă de frânare de 5,6 metri.
O altă facilitate pentru siguranţă o constituie farurile Bi-Xenon cu iluminare dinamică în curbe. Acestea pot varia direcţia de iluminare în funcţie de unghiul volanului, ajustează dinamic distanţa şi distribuţia luminii în funcţie de viteza de deplasare. Farurile Bi-Xenon sunt de asemenea disponibile opţional tuturor variantelor Volkswagen Golf 6 la un preţ de pornire de 1.295 euro (preţ valabil în Germania).

Sursa: Nurvil Rm. Valcea, Departament Marketing Volkswagen

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button