Acasă Administratie O nouă licitaţie pentru depozitul ecologic de gunoi de la Roeşti, investiţie...

O nouă licitaţie pentru depozitul ecologic de gunoi de la Roeşti, investiţie de 20 de milioane de euro întârziată un deceniu

103
0

Consiliul Judeţean Vâlcea a lansat o nouă licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a Centrului de management integrat al deşeurilor – Roeşti, o investiţie estimată la aproape 20 de milioane de euro, iniţiată de regretatul Ion Cîlea, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Proiectul, finanţat din bani europeni, prin POIM, presupune construcţia unui depozit ecologic în toată regula, cu staţii de sortare, de tratare mecano-biologică şi alte facilităţi specifice. Constructorii interesaţi pot depune oferte până pe 17 mai a.c.. Din cauza nerealizării până în prezent a acestui centru, vâlcenii plătesc unele dintre cele mai mari preţuri din ţară pentru deşeurile menajere şi, mai grav, în cam toate localităţile din judeţ, au apărut mii de gropi de gunoi ad-hoc, la marginea pădurilor sau a cursurilor de apă. Chiar şi în jurul Râmnicului, am sesizat astfel de situaţii, în zone „cu pretenţii”. Din păcate, însă, Garda de Mediu Vâlcea, o instituţie condusă de incompetenţi, susţinută cu bani grei din taxele şi impozitele pe care le plătim, nu le-a sesizat şi, în consecinţă, nu se ia nicio măsură. În timp ce aşa zişi inspectori de mediu pierd vremea toată ziua la cafele şi fumat, mormanele de gunoaie cresc ameninţător.