Politica

Nuică: Pârvu să nu-mi dea motive să vin la PSD să-l disciplinez

Ion Nuică, fostul lider judeţean al PRM, i-a recomandat lui Constantin Pârvu, preşedintele CNSLR Frăţia – filiala Vâlcea „să stea în banca lui” şi să nu-l mai critice în presă, pe motive imaginare.
Ion Nuică a mai spus că, pentru a intra în PSD, n-ar avea nevoie de acceptul vicepreşedintelui social-democrat. „Îl avertizez că eu când încep o luptă cu cineva nu mă las până nu o termin. Şi îi transmit că nu am nevoie de aprecierile sale. În definitiv, ce a făcut Pârvu pentru PSD sau pentru mişcarea sindicală? Nimic! Dacă vrea să intre cu mine într-un conflict, într-o confruntare politică, o facem pe fapte. Eu nu mă duc în genunchi la acest partid. Nici nu aş avea cum. La ultimele alegeri locale, în care m-am implicat din postura de lider PRM, am obţinut 9 la sută. Nu a fost meritul PRM-ului, nici al lui Vadim Tudor. De aceea, nici nu ţin morţiş să intru în PSD. Numai că sunt rugat din toate părţile şi consider că le pot fi folositor în continuare râmnicenilor, vâlcenilor, din postura de om politic. Încă ceva, eu am ajutat multe partide de-a lungul timpului şi nu pentru a obţine avantaje, cum susţine acest Pârvu. Am ajutat inclusiv PSD-ul. Câţi lideri n-au venit să-mi ceară mici pentru acţiunile pe care le desfăşurau? Le-am cerut ceva în schimb? Niciodată! Am avut o relaţie bună cu Mircia Gutău, cum am avut şi am şi cu Ion Cîlea, dar asta nu înseamnă că mi-au dat trotuare sau urmează să-mi dea. Pur şi simplu, n-am refuzat pe nimeni şi am oferit ajutor dezinteresat, din omenie, nu din altceva. Fiind adversarul lor politic, până la urmă, pot spune că i-am ajutat ca să le ofer şi un mic avantaj, pentru că lui Nuică nu îi e frică de competiţie. Am avut grijă să fie mâncaţi, băuţi, ca să nu răzbesc nişte piperniciţi”, a replicat fostul lider PRM, sugerând că nu el le este dator celorlalţi politicieni, ci invers.
Nuică a adăugat că nu doreşte să scoată „sabia” deasupra capului lui Pârvu, dar nici nu poate accepta să fie terfelit. „Să stea smerit acolo, în scaunul lui, pentru că şi aşa a stat prea mult, şi fără rezultate. Părerea asta o am nu numai despre Pârvu, ci despre majoritatea liderilor sindicali care fac şi politică. Ei îşi fac vile, îşi cumpără jeep-uri, iar de amărâţii pe care îi reprezintă îi doare în cot. Ăştia nu au dreptul să mă judece pe mine, care dorm în podul fabricii şi muncesc cum nu vor munci ei în 10 vieţi! Până de curând, Pârvu mă suna să mă roage să facem front comun împotriva unora şi altora. Iar în campanie nu eu dădeam declaraţii de presă prin care să laud lideri PD-L, cum făcea el. Îi recomand să nu-mi dea motive să-l execut… politic şi din alte puncte de vedere! Că s-ar putea să vin la PSD să-l disciplinez”, a concluzionat Ion Nuică. Nu în ultimul rând, el a afirmat că dialogul său cu PSD se poartă în special la nivel central, de unde i s-a şi propus să devină social-democrat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button