Liga III

Nu au Triumf(at) nici la Bârca!

Gaita_Costel_2c• vâlcenii nu au scăpat de subsolul clasamentului, pierzând cu 4-1 în faţa echipei din Dolj
• Costel Gaiţă, noul antrenor al trupei lui Dan Mazilu

La o săptămână după demisia lui Viorel Ciofâcă, banca tehnică a Gheconului a rămas în continuare goală. Din câte se pare, cea mai viabilă soluţie pentru echipa deputatului Dan Mazilu este Costel Gaiţă. Acesta nu a semnat deocamdată cu gruparea de Liga a III-a, însă a participat deja la un antrenament, cât şi la meciul oficial, disputat vineri, în compania celor de la Triumf Bârca.

E greu în Liga a III-a!

Cu excepţia a două meciuri (cele cu Prometeu Craiova şi FC Oltchim) despre FC Ghecon s-a scris în presă numai la modul negativ, în sensul că a pierdut toate confruntările.

În cadrul rundei cu numărul 7, de săptămâna trecută, vâlcenii au… mai pierdut un nou duel, cu 4-1, la Triumf Bârca. „Am intrat în pasa proastă a rezultatelor slabe. Trebuie să ieşim urgent din acest con de umbră. Am încredere că noul antrenor va reuşi să aducă o prospeţime în jocul nostru şi să redreseze psihic întreaga echipă. Avem nevoie de ajutorul unui profesionist. Îl ştiu pe domnul Gaiţă, pentru că am lucrat cu dânsul la Oltchim şi ştie să mobilizeze jucătorii”, ne-a declarat antrenorul secund Iulian Roşoagă. 

„Ne arde rău buzunarul!”

Jucătorii de la Ghecon nu au câştigat în actualul sezon nicio partidă oficială, astfel că rezultatele au repercusiuni dintre cele mai neplăcute în ceea ce priveşte încasările băneşti. Mai exact, au muncit în această ediţie de campionat pe mai puţini „biştari” ca în Liga a IV-a, în condiţiile în care salariile nu le-au fost majorate, iar jucătorii nu şi-au încasat nicio primă de victorie. „E foarte greu pentru noi, cel puţin la nivel financiar, pentru că, după cum am mai spus, o parte dintre jucători trăiesc exclusiv din salariul de fotbalist. Şansa noastră de a face rost de ceva bănuţi este să câştigăm şi să punem mâna pe prime”, ne-a mai spus Roşoagă.

Prima victorie, cu CS Albota?

Fotbaliştii de la Ghecon au aşteptat şi… au tot aşteptat primele trei puncte din acest sezon, însă nu au reuşit deocamdată să spargă gheaţa şi să se debaraseze de eticheta de „lanterna roşie” a campionatului. Cu – 7 la „Adevăr”, FC Ghecon are toate motivele să fie îngrijorată în privinţa viitorului în acest eşalon. Iulian Roşoagă are toată încrederea că duelul de miercuri, cu CS Albota, de pe teren propriu, ar putea aduce şi prima victorie pentru vâlceni. După duelul cu CS Albota, urmează cel cu Sportul Vişina Nouă, de vineri, 9 octombrie. Sportul Vişina Nouă este echipa care a pierdut meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, vara aceasta, în compania celor de la FC Ghecon, cu scorul de 2-1.

Costel Gaiţă: „Încă nu am semnat contractul”

Despre învestirea sa în funcţia de antrenor al echipei de Liga a III-a, Costel Gaiţă este rezervat în a face declaraţii, spunând că, momentan, nu a preluat frâiele echipei în mod „legal”. Chiar dacă a participat la un antrenament cu FC Ghecon Lăpuşata şi a însoţit echipa la meciul cu Triumf Bârca, Gaiţă aşteaptă mai întâi să semneze contractul.
„Nu pot spune deocamdată mai multe, pentru că a rămas să semnăm actele prin care să preiau oficial banca tehnică de la Ghecon. Sunt în tratative cu staff-ul administrativ, săptămâna aceasta urmând să se finalizeze negocierile. Am discutat şi cu domnul preşedinte Mihai Diculoiu de la Oltchim, iar dânsul mi-a dat acceptul s-o antrenez pe FC Ghecon”, ne-a spus Costel Gaiţă, care a mai adăugat: „Din păcate, jucătorii sunt profund demoralizaţi după seria de eşecuri consecutive. Voi încerca, în primul rând, să le ridic moralul şi să-i determin să o ia de la început”.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button