Auto-Moto

Noul Volkswagen Touareg a sosit la Valcea!

noul touaregNoul Touareg. Iubeşte toate drumurile: suveranitate pe off-road, temperament pe asfalt, rafinamentul confortului. Noul Touareg cucereşte pe toate planurile, fie ca maşină de off-road, fie ca automobil sport sau ca limuzină de lux.

Are personalitate. Iar noul Touareg arată acest fapt: De exemplu cu ajutorul celor 41 mm adăugaţi lungimii, care acordă mai mult spaţiu nu doar design-ului dinamic, ci şi confortului din interior. Sau mulţumită farurilor Bi-Xenon cu lumini permanente de drum cu LED şi luminile dinamice cu funcţie Cornering, care iluminează perfect drumul. Sau datorită impunătoarei trape panoramice, care permite senzaţia contactului direct cu aventura.
Are clasă. A avea clasă nu însemnă a avea doar calităţi estetice, ci şi atitudinea potrivită în interior. Noul Touareg vă oferă chiar şi în viaţa cotidiană sentimentul rafinat al libertăţii individuale, de exemplu prin intermediul tapiţeriilor plăcute din piele Nappa, a elementelor decorative şi stilate, a pachetelor elegante de design sau cu ajutorul funcţiilor de confort precum sistemul de climatizare “Climatronic”, pachetul Memory sau Keyless Access.
Are temperament. Noul Touareg ştie cum să-şi pună cu efect în scenă temperamentul: limitându-se la ceea ce este esenţial. Având cu până la 208 kg mai puţină masă şi consumând cu până la 20% mai puţin combustibil faţă de predecesor, Touareg este plin de agilitate. Motorizările inovatoare pe benzină şi TDI garantează consumul scăzut şi plăcerea maximă la condus. În ciuda dinamicii pronunţate, Touareg este şi foarte responsabil – prin intermediul tehnologiilor ce stabilesc repere pentru viitor, precum Hybrid şi BlueMotion Technology.
Are prezenţă de spirit. Pentru că noul Touareg vă degrevează de multe sarcini, dispunând de funcţii inteligente, care vă oferă, de exemplu, vizibilitate mai amplă şi mai bună. Vă păstraţi mereu suveranitatea, graţie Dynamic Light Assist, Area View şi a inovatoarelor sisteme de asistenţă la condus.
Are putere. Puterea derivă din încrederea în propriile calităţi. Iar noul Touareg dispune de numeroase calităţi: mulţumită tracţiunii ideale, a unghiului de atac şi a adâncimii vadului de trecere, a unghiurilor generoase de înclinare şi de rampă, precum şi pe teren înclinat lateral, îşi găseşte cu suveranitate drumul, fiind în acelaşi timp pregătit pentru toate situaţiile pe care le-ar putea întâlni pe carosabil.
Gândeşte în perspectivă. Armonie între plăcerea de a conduce şi responsabilitate: noul Touareg cu BlueMotion Technology furnizează nu mai puţin decât 176 kW (240 CP) – consumând doar 7,4 l/100 km*, cu emisii de 195 g/km CO2, o reuşită care a putut fi obţinută, printre altele, datorită sistemului start-stop cu recuperarea energiei de frânare, a transmisiei îmbunătăţite şi a alternatorului optimizat. Reducerea consumului şi sporirea dinamicii sunt obţinute şi prin reducerea masei, prin măsuri de optimizare a aerodinamicii şi cu ajutorul cutiei automate de viteze cu 8 trepte cu Tiptronic.
Se poziţionează la vârf. 242 km/h, viteza de vârf: noul Touareg V8 TDI este un adevărat pachet de muşchi. Motorul său de 4,2 litri cu tehnologie common-rail şi filtru de particule diesel oferă puterea uimitoare de 250 kW (340 CP). În combinaţie cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte cu Tiptronic, orice drum devine o plăcere. Şi toate acestea în condiţiile unui consum minim de combustibil.
Cucereşte orice teren. În noul Touareg este uşor să păstrezi contactul cu pământul – datorită dotării în standard cu tracţiune integrală „4MOTION”. În cazul V6 TDI BlueMotion Technology se poate opta şi pentru tracţiune integrală electronică permanentă „4XMOTION”. Mulţumită acestei combinaţii ajungeţi chiar şi mai departe. Cu diferenţial blocabil pe axa spate. Cu diferenţial central cu blocare cu lamele reglat electronic şi cu reductor. Garda la sol ridicată (în faţă ca. 10 mm şi în spate ca. 15 mm). Şi un rezervor de combustibil cu capacitate de 100 litri.
Siguranta este o chestiune de inovatie. De multe ori, siguranţa este cu adevărat apreciată, doar atunci când este pierdută. Nu este cazul noului Touareg: funcţiile sale inteligente vă ajută în mod sesizabil, pe orice drum.
Se adaptează. Farurile Bi-Xenon vă urmează mereu manevrele volanului: mulţumită farurilor adaptive dinamice şi statice cu funcţie Cornering pentru faza lungă şi cea scurtă. Astfel carosabilul este iluminat optim chiar şi în viraje. La fel şi faza scurtă se adaptează conduitei Dumneavoastră la condus: reglarea automată a distanţei de iluminare influenţează lăţimea şi lungimea fasciculului de lumină în funcţie de viteză. Un adevărat highlight este lumina de drum permanentă cu LED, iar asta nu este valabil doar pentru vehiculele din sens opus. Design-ul acestora subliniază caracterul inconfundabil al noului Touareg.
Pune totul în lumina potrivită. Vizibilitatea ideală în mers este asigurată, opţional, de regulatorul automat al farurilor „Dynamic Light Assist”: când faza lungă este aprinsă, este detectată lumina maşinilor care vin din sens opus sau merg în faţa noului Touareg, iar zona iluminată, precum şi distanţa fasciculului de lumină, sunt adaptate şi maximizate automat. Este o inovaţie care îşi sărbătoreşte premiera odată cu noul Touareg.
Cunoaşte orice perspectivă. Sistemul „Area View” reuneşte patru camere, care înregistrează zona de jur-împrejurul maşinii. Cu o astfel de dotare, manevrarea maşinii devine o joacă de copii. Imaginile sunt redate pe display-ul sistemului de radio-navigaţie. Printre altele, poate fi selectată imaginea zonei aflată direct în faţa maşinii, din perspectiva de sus. Perspectiva “trafic de intersectare” pentru faţă şi spate, oferă posibilitatea de a privi după colţ, din punctul cel mai din faţă, respectiv cel mai din spate, al maşinii, într-un unghi de aproape 90 de grade.
Acţionează în perspectivă. Un asistent bun nu doar reacţionează, ci intuieşte – şi se pregăteşte pentru orice eventualitate. Prin sistemele opţionale de asistenţă la condus, acordaţi Touareg-ului Dumneavoastră cea mai bună echipare pentru degrevarea Dumneavoastră. Asistentul de menţinere a benzii „Lane Assist” păstrează mereu cursul, pe când „Side Assist” vă ajută să schimbaţi banda. Când parcaţi observaţi în mod independent obstacolele, mulţumită „Rear Assist” şi sunteţi avertizat asupra acestora prin intermediul sistemului de control a distanţei la parcare.
Va asteptam la showromul Nurvil Volkswagen din Rm. Valcea, Raureni nr.38 pentru a vedea Noul Touareg. Model expus: motorizare 3V6 TDI BlueMotion Technology, 240 CP, cutie de viteze automata cu 8 trepte, consum mixt = 7,4 l/100km, pret =37.616 euro fara TVA.

Nurvil Volkswagen Rm. Valcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button