Politica

Noul subprefect Burlănescu recunoaşte că simpatizează PD-L

După mai multe săptămâni în care Prefectura a funcţionat cu două treimi din conducere, guvernul a decis instalarea celui de-al doilea dubprefect, în persoana lui Marius Burlănescu, fost director al Hervil. În vârstă de 31 de ani, acesta nu este membru PD-L, însă a recunoscut că este simpatizant al acestui partid. De altfel, imediat după depunerea jurământului, Burlănescu, care va exercita funcţia de subprefect cu caracter temporar, nu a uitat să-i asigure pe liderii PD-L Vâlcea de „simpatia” sa. Nici şeful democrat-liberalilor vâlceni, Mircia Gutău, nu s-a sfiit să recunoască faptul că prefecţii şi subprefecţii sunt numiţi politic. Totuşi, a precizat Gutău, la Vâlcea nu vom asista la o politizare a Instituţiei Prefecturii.

Prefectul interimar, Petre Ungureanu nu putea rata prilejul să ţină un discurs tocmai la o ceremonie de acest fel. Ne-am înghiţit cu greu hohotele de râs atunci când l-am auzit pe Ungureanu vorbind despre „profesionalism şi conduită morală”, fără de care nu poate fi condusă o Prefectură. Extrem de amuzantă a fost şi referirea la fraudarea alegerilor, eventualitate pe care prefectul a exclus-o din start. „Când am spus că alegerile nu pot fi fraudate, nu mă bazam doar pe intuiţia mea şi pe experienţa mea de 30 de ani de avocat. M-am bazat doar pe faptul că ştim cu toţii ce avem de făcut. Îndrăznesc să spun că aceste alegeri sunt organizate impecabil”, a spus Ungureanu. Realitatea primelor zile de campanie electorală îl contrazice însă flagrant, existând deja suficiente dovezi de încălcare a legii electorale în judeţul Vâlcea.

Mircia Gutău a recunoscut în cuvântul său că prefecţii şi subprefecţii sunt puşi în funcţii pe criterii politice. „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, însă din momentul în care ocupă aceste funcţii, nu mai au voie să facă politică. De când sunt preşedinte al PD-L Vâlcea, am încercat să schimb ceva şi cred că am reuşit. Cât despre domnul Burlănescu, acesta nu face politică. Până la 31 de ani nu a avut niciun carnet de partid. Cred că acesta este un semnal de normalitate şi îi voi acorda întregul meu sprijin”, a spus liderul PD-L Vâlcea.

La rândul său, noul subprefect a subliniat faptul că nu a făcut politică până acum, însă nu a negat că ar avea simpatiile sale. „Nu am făcut politică, dar nu pot spune că nu simpatizez cu Partidul Democrat Liberal”, a spus acesta.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button