Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Negocieri pe toate fronturile

În schimbul susţinerii moţiunii PNL, liberalii ar putea face campanie la Râmnic pentru PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta a avut, în cursul zilei de luni, o întâlnire cu liderul PNL Crin Antonescu, pentru a discuta despre problema susţinerii moţiunii de cenzură anunţate de liberali, dar şi despre sprijinul de care candidatul PSD, Remus Grigorescu are nevoie din partea partidelor de opoziţie în campania pentru turul al doilea al alegerilor locale din Râmnicu Vâlcea, împotriva candidatului PDL Romeo Rădulescu.

Liberalii nu beneficiază de un număr suficient de semnături pentru depunerea prin propriile forţe a unei moţiuni de cenzură, iar social-democraţii au nevoie de sprijinul vital al altor formaţiuni politice pentru a acoperi diferenţa de 20 de procente dintre candidatul lor şi cel al PDL, intraţi în runda secundă a alegerilor pentru scaunul de edil al Râmnicu Vâlcea. Ponta pune totuşi ceva condiţii pentru susţinerea demersului liberal: moţiunea de cenzură trebuie să atingă domeniul social, în plin debut al discuţiilor în legislativ pe sistemul unitar al pensiilor propus de către Guvern, dar şi ţinând seama de creşterea şomajului şi de efectele negative ale sistemului unitar de salarizare. „Voi avea, sper, astăzi (luni – n.r.) o discuţie cu liderul PNL, cu ceilalţi lideri ai partidelor aflate în opoziţie, în aşa fel încât în primul rând să solicit şi sper să primim sprijinul lor pentru candidatul nostru, Remus Grigorescu, la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, şi să hotărâm împreună pe ce temă vom introduce moţiunea de cenzură”, a declarat Ponta.  El a precizat că a „auzit” declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind problema politizării funcţiei publice, precizând că acestea i se par întemeiate. „Am auzit declaraţiile domnului Crin Antonescu. Mi se pare foarte întemeiat că problema politizării funcţiei publice este o problemă extrem de gravă. Iar faptul că primul ministru continuă să legifereze împotriva deciziilor Curţii Constituţionale reflectă până la urmă incompetenţa dar şi iresponsabilitatea sa din punct de vedere juridic”, a subliniat Ponta. Liderul PSD a arătat că va decide împreună cu liderul PNL, Crin Antonescu, tema moţiunii e cenzură, el menţionând că probabil va fi legată de problemele sociale. „Vom decide, împreună, în perioada următoare, pe ce domeniu vom introduce moţiunea de cenzură, însă în mod sigur problemele sociale sunt cele mai grave, nu numai pentru partidul nostru, cred că pentru toate partidele aflate în opoziţie, şi pentru populaţie, şi cred că foarte probabil în această direcţie vom folosi acest instrument parlamentar al opoziţiei”, a adăugat Ponta.
El a arătat că PSD se raliază demersului liberal, în condiţiile în care PNL nu poate să introducă o moţiune de cenzură întrucât nu are numărul necesar de parlamentari. „Avem dreptul la o singură moţiune de cenzură pe sesiune şi e vorba de Legea pensiilor, e vorba de Legea salarizării unice, e vorba de şomaj, de politizarea funcţiei publice, invocată de domnul Antonescu. Vreau să spun că vom lua decizia în mod sigur împreună şi cred că e normal ca opoziţia să acţioneze unit. Din punctul nostru de vedere, domeniul social este cel mai important”, a mai apreciat Ponta.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi seară, la Antena 3, că se pune problema iniţierii unei moţiuni de cenzură având în vedere a treia decizie a CC de neconstituţionalitate pentru legile privind deconcentratele, precizând că liberalii vor discuta şi cu PSD această chestiune.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button